HCL.HR

Friendly Fire oprema sada je još bolja i nećete vjerovati – još jeftinija

sponzorirani članak 13.03.2020.


Ako planirate kupiti novi gaming miš, tipkovnicu, headset ili stolicu ovaj članak obavezno pročitajte. Friendly Fire ekipa poboljšala je svoju gaming opremu i još snizila cijene. Kako to? Kako to?

Ako ste gamer iz Hrvatske, Friendly Fire vam je vjerojatno poznat brand. Ne samo po vrhunskim igraonicama diljem Lijepe naše (ali i ostatka Europe), već i po cijenjenom gaming hardveru koji sami dizajniraju, pakiraju i prodaju ravno iz hrvatskih ureda i skladišta.

Ovo je uistinu priča o jednoj sposobnoj domaćoj ekipi koja obožava gaming, zna što gamerima treba te ima brdo iskustva u razvoju hardvera. Kroz posljednjih par godina njihova linija miševa, tipkovnica, headseta i stolaca postala je u lokalnim okvirima poprilično cijenjena u segmentu srednje klase koja naginje prema višoj.

Dapače, naš glavni urednik Igor i dalje primarno koristi njihov No Scope Master miš zbog, kako kaže, dobre ergonomije i balansa te jednog od najboljih senzora na svijetu.

Nova generacija, ali i nova cijena?

Sada su obnovili sve svoje proizvode i izbacili novu generaciju – pritom poboljšavši neke detalje na svakom proizvodu. Rekao bi čovjek da će zbog toga nova serija proizvoda biti skuplja, zar ne? Krivo!

Friendly Fire ekipa pokušava se istaknuti na način koji nije baš tipičan – na tržište žele plasirati proizvode kvalitetne poput razvikanih brandova, ali dvostruko niže cijene. Kako to?

Evo kako oni to objašnjavaju:

„Važan kotačić u uspjehu Friendly Fire brenda je linija gaming periferije dizajnirana u Hrvatskoj i proizvedena u Kini. Radi se o pristupačnim proizvodima koji se kvalitetom mjere s proizvodima razvikanih brendova dvostruke cijene. Tajna leži u izbacivanju klasičnih trgovačkih načina distribucije i prodaje robe te efikasnog trošenja marketinškog budžeta. Kupac na kraju plaća samo proizvod, a razliku u cijeni koju smo uštedili izbacivanjem prodajno-distribucijske mreže stavljamo direktno u njegov džep.“

Sve Friendly Fire proizvode možete kupiti samo na njihovom webshopu i u Friendly Fire igraonicama.

Osim toga, Friendly Fire nije fokusiran na brdo različitih modela proizvoda za svaki cjenovni razred već na samo jedan proizvod u svakoj kategoriji. Ideja je da taj jedan proizvod bude idealan, best-buy u svojoj klasi. Proizvode tako samo jedan miš, podlogu, tipkovnicu, headset i stolac..

I to je to.

Gaming miš – NO-SCOPE MASTER

Trebate novi miš? Njihov No Scope Master je odličan izbor. Upravo lansirana, nova generacija ovog miša dolazi uz još bolji senzor – PixArt PWM 3389 (16.000 DPI, 300in/s, 50g) u kombinaciji s japanskim Omron plavim 50M tipkama. Ima i RGB osvjetljenje koje možete podesiti Friendly Fire softverom, no za detaljnije specifikacije provjerite još i službenu stranicu na webshopu.

Najbolje od svega – cijena mu je svega 239 kn.

Gaming tipkovnica – PENTA KEYS

Friendly Fire Penta Keys tipkovnica posebna je po svojim opto-mehaničkim prekidačima. Orange Lighting Switch koji su ugradili u Penta Keys je nova generacija mehaničkih prekidača koji ne koriste metalni kontakt već laser za detekciju pritiska tipke. Prekidačima je potrebno 45g za aktivaciju uz 1,50 mm dug put te trajanje od nevjerojatnih 100 milijuna pritisaka. To je samo dio priče, naravno – tu je još i RGB osvjetljenje i softver za podešavanje, a ostatak specifikacija provjerite na webshopu. Cijena? Samo 541kn s hrvatskim tipkama.

Podloga za miš (i tipkovnicu!)

Friendly Fire Skill Mat Speed i Skill Mat Precision jedine su podloge za miš koje ćete naći na Friendly Fire webshopu i spadaju u kategoriju velikih podloga koje pokrivaju i miš i tipkovnicu. Ako do sada niste probali takav tip velike podloge – ne znate što propuštate. Neke od ovako velikih i fino obrađenih podloga drugih proizvođača koštaju i preko 200kn. Oba modela iz Friendly Firea koštaju svega 74 kn.

Gaming headset – Headshot Melody

Friendly Fire Headshot Melody slušalice dizajnirane su da se ponašaju jednako dobro usred bučnog esport natjecanja i u tišini sobe. Izrađene od kombinacije aluminija i gumiranog ABS-a uz velike, mekane jastučiće, ugodno sjedaju na glavu. Pružaju i odličan zvuk uz velike 53mm zvučnike i potpuno novi chipset ugrađen u novu generaciju sada dostupnu na webshopu. Podržavaju i virtualnu projekciju 7.1 zvuka, a dolaze i uz jednosmjerni „esport“ mikrofon. Detaljne specifikacije su naravno na webshopu, a cijena je svega 405kn.

Gaming stolica – Master Seat

Budimo realni – gaming stolica ne kupuje se samo zbog udobnosti, već i zbog izgleda. A kombinaciju jednog i drugog po dobroj cijeni nudi upravo Friendly Fire Master Seat. Automobilska koža, memorijska pjena, čvrsta čelična konstrukcija, ergonomski potporni jastučići i još puno sitnih detalja – sve to nudi Master Seat. Cijena? Sada je možete nabaviti za 1662kn.

Jamstvo?

Sva Friendly Fire oprema ima globalno jamstvo od 24 mjeseca, uz osiguran servis i podršku do kraja 2023. godine, a za ostvarivanje jamstva nije potrebno ništa drugo osim samog proizvoda – po serijskom broju će sve biti jasno.

Osim ove nove generacije Friendly Fire Geara dostupne sada na njihovom webshopu, za dodatnu uštedu možete baciti oko i na Used Gear sekciju. Tamo ćete pronaći korištenu opremu iz Friendly Fire Esports Arena s manjim kozmetičkim oštećenjima od korištenja. Sva oprema u toj sekciji webshopa je potpuno ispravna i korištena najviše 16 mjeseci, a dostupna je po znatno nižim cijenama.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?