HCL.HR

Game Pass postaje “jeftiniji” s novom opcijom – ako ga imate s kime podijeliti

Zoran Žalac 05.08.2022.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Xbox je krenuo testirati novu opciju pretplate na Game Pass koja se može podijeliti s drugim igračima.

Već se neko vrijeme šuškalo da će Xbox i PC Game Pass pretplate dobiti opciju “obiteljskog paketa”. Sada je to i potvrđeno jer je Microsoft krenuo testirati novi oblik Game Pass pretplate na tržištima Irske i Kolumbije.

Ideja je ta da jednu pretplatu na Game Pass možete podijeliti s još četiri Microsoftova računa, odnosno četiri druge osobe. Kako sada stvari stoje, jedina je restrikcija ta da te osobe moraju biti korisnici unutar iste regije u kojoj je vama Game Pass aktiviran.

Nije još poznato kolika će biti cijena “Game Passa za ekipu”, ali je jasno da će biti nešto skuplja od pretplate na Xbox Game Pass Ultimate (13 eura). U periodu testiranja jedan mjesec Ultimate pretplate pretvorit će se u 18 dana Game Passa “za ekipu”, što znači da bi potencijalna cijena novog paketa mogla biti viša za nekih 60%.

Premda će ova opcija pretplate biti još skuplja, u konačnici će moći donijeti veće uštede ako se više korisnika dogovori da svatko plati svoj dio. U tom će slučaju Game Pass za krajnjeg korisnika postati još jeftiniji. Tehnički je i sada moguće dijeliti troškove pretplate, ali onda morate dijeliti i jedan korisnički račun, što s novom opcijom ne biste trebali.

Xbox inače nije jedini koji ima ovu opciju. Nintendo Switch Online ima obiteljsku pretplatu koju možete podijeliti s drugima. Skuplja je od one individualne za 15 eura godišnje, ali omogućuje dijeljenje pretplate s čak sedmero igrača, tj. zasebnih korisničkih računa.

Komentari (1)

  • Šljivovica23

    05.08.2022 - 10:25

    Ovo je dobra ponuda , game pass sve bolji i bolji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?