HCL.HR

Digimon World 2 – alternativni Pokemoni

Zoran Žalac 19.05.2022.   •   10 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 21 godinu, izašao je Digimon World 2 za PlayStation konzolu, nama s HCL-a vrlo draga uspomena.

Ako ste odrastali na PlayStation konzoli onda ste vjerojatno ostali zakinuti za igranje Pokemon videoigara. Međutim, alternativa je postojala u Digimon Worldu. Daleko manje popularni Digimoni nisu imali kvalitetne igre na Sonyjevoj platformi, ali je Digimon World 2, koji je na europskom tržištu izašao na današnji dan prije točno 21 godinu, ponudio dosta zabave fanovima digitalnih čudovišta.

Ove igre osobno se sjećam kao naslova uz koji sam proveo jako mnogo neprospavanih noći. U njega sam uložio stotine sati, toliko da mi se na memorijskoj kartici više nije mogao prikazati koliko sam vremena potrošio na igranje. A u suštini, posrijedi je bio dosta loš naslov. Borbe po 3v3 principu su bile dobre, ali je kretanje po levelima bilo rezervirano za kojekakve labirinte i poligone dizajnirane samo za jednu jedinu svrhu – živciranje.

Ipak, ništa od toga nije me sprečavalo da se nadam kako ću uhvatiti Metalgreymona. Igrom se zarazio i moj prijatelj, no kako smo imali samo jedan primjerak igre, svađali smo se kada će tko igrati. Po školi smo otkrivali neke tajne kombinacije križanja Digimona kako bi se evolucijom dobile snažnije vrste. Nakon što sam završio igru u meni je ostala praznina. Nekoliko godina kasnije vratio sam joj se pomoću emulatora koji mi je spasio dosta vremena, a i živaca.

Sasvim opravdano, kritika je popljuvala Digimon World 2 te isti nije ostvario zapažene rezultate u prodaji. Ipak, već iduće godine uslijedio je treći dio, a serijal je ostao relevantan do dana današnjeg.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (10)

  • vojnovic4

    19.05.2018 - 12:14

    treci dio mi je bia najbolji.
    Danasnje igre nisu uopce lose ako bolite digimone

  • ellinor

    19.05.2018 - 16:21

    Prva dva dijela bila su smeće, ali je izvrsna trojka sve nadoknadila.

  • rosberg1

    20.05.2018 - 09:51

    Trebao bi članak posvećen DW3, definitivno jedan od boljih naslova na PS1 uz kvalitetnu i zabavnu priču.

  • ellinor

    19.05.2019 - 15:35

    Otvorim članak i vidim svoj komentar prije godinu dana. Trend recikliranja članaka uzima maha. 🙂

  • Red

    19.05.2019 - 17:57

    A da, sjećam se da sam noćima bio budan i jedna stvar me nervirala, a to je bila da do određenog lvl-a neki digimoni nisu mogli više ići level gore. Pa se kao morao hvatati digimon sa većim levelom, da bi taj isti prelazio granicu koji ovaj prije nije mogao jer sam ga razvijao od rookie lvl-a.. 😀 I da nisam prešao igricu još i sada si idem emulator skinuti i početi igrati da pređem. 😀

  • razer1234559

    18.04.2021 - 15:22

    Digimon World 2 za mene je jedna stvarno posebna igra i razlog zbog kojeg sam i zavolio Digimone. I dan danas toliko kompleksna, duboka i nevjerojatno teška RPG igra u kojoj si morao konstantno samo skupljati što više Digimona, istrenirati ih do kraja tj. do određenog levela, spajati ih da biste dobili jačeg Digimona pa opet njega istrenirati a zatim spojiti i tako ponavljati postupak enti broj puta. Kasnije kako napredujete kroz igru, tamnice po kojima vozite svoj Digibeetle( mislim da se tako zove) postaju sve izazovnije sa sve više katova i puno zamaka tako da ste se morali prije ulaska u tamnicu dobro opremiti itemima da biste uspjeli disarmati sve te zamke koje su postavljene u tamnicama. Zadnji put sam igrao igru prije 2-3 godine na PC-u putem emulatora i imao sam nekih 180+ sati igranja pa odustao jer sam doslovno zaplakao koliko mi i dan danas ta igra zadaje probleme i koliko je naporna. Prvi Digimon World sam također igrao i veoma mi se sviđa i radi se o znatno drugačijoj igri. Igra u kojoj na početku imate Agumona i tako sa njim istražujete lijepo dizajniran svijet, skupljate hranu i razne iteme, borite se sa divljim Digimonima i tako mu podižete statistike, pomažete i spašavate ostale bespomoćne Digimone u nevolji. Također morate se i brinuti o svom Digimonu, hraniti ga i davati mu komplimente nakon svake pobjede koju ostvari boreći se protiv drugih Digimona jer svaki Digimon ima svoj bar koji pokazuje koliko je zapravo sretan i na to morate svakako obratiti pozornost. Problem je u tome što svaki Digimon ima svoj životni vijek tako ako vam je prestar preminuti će a onda će vam igra dati na izbor 4 jajeta i na vama je da izaberete jedno. Iz jajeta koje ste odabrali dobit ćete novog Digimona koji je na početku in-training ili beba Digimon koji nikako nije za borbu tako da nemojte ni slučajno sa njim otići u šumu prepunoj opasnih divljih Digimona nego ostanite sa njim u Digimon gradu, hranite ga i trenirajte dok ne evoluira u jačeg Digimona. Tek ako dođe do Rookie evolucije tad već pomalo možete sa njim ići po svijetu, boriti se i nastaviti obavljati zadatke koje morate obaviti. Stvarno jedna prekrasna igra i jedna od najboljih za ps1 konzolu. Što se tiče Digimon World 3 igre, neću ništa previše objašnjavati. Remek djelo, igra koja se nalazi na posebnom mjestu u mom srcu, igra koju je morao svaki vlasnik ps1 konzole imati. Igra koja zauzima 3.mjesto na mojoj listi najboljih igara za ps1 i 1.mjesto na mojoj listi najdražih igara za navedenu konzolu. Odigrao sam igru prošle godine i uspio sam ju završiti za 250+ sati igranja uz to da sam potrošio 100+ sati samo na grindanju. To su igre kakvih danas više nema nego igramo battle Royal gluposti. Zato postoje emulatori da se vratimo svim tim predivnim igrama i da ih sa osmjehom na licu ponovo odigramo.

    • SanKa

      @razer1234559, 19.05.2022 - 09:49

      TLDR ; jel ovo i love gaming ? ocekivao sam evenđelje od njega xD

    • BattleMaster

      @SanKa, 20.05.2022 - 09:30

      @IloveGaming ti si njaveci digimon fanboy

    • BattleMaster

      @BattleMaster, 20.05.2022 - 09:31

      edit: ovaj komentar je trebao biti upucen kolegi ILoveGaming, a ne Sanka

  • Klaudio89

    20.05.2022 - 03:05

    zanimljiva igrica je bila u to vrijeme,moj ju je brat znao igrati u nekoliko navrata,probao sam i ja,ali mi nije išlo jer nisam znao nahraniti Agumona

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?