HCL.HR

Gaming kalendar: Just Dance (2009.)

Zoran Žalac 27.11.2017.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije osam godina, Ubisoft je nanjušio zaradu u žanru plesnih igara te pokrenuo jedan od svojih najuspješnijih serijala.

0003-JustDance_5

Prije osam godina još uvijek smo igrali one čudne igre s gitarama, pjevali karaoke i plesali na čudne japanske igre poput Dance Dance Revolution. Dobro, nismo radili nijedno od navedenog, ali za potrebe uvoda, bilo je tako. Kinect još nije bio na tržištu, ali tvrtka Ubisoft vidjela je priliku u Nintendo Wii konzoli. U igri Rayman Raving Rabbids: TV Party imali su mini-igru plesa čiju su mehaniku malo proširili i prepakirali je u zasebnu igru zvanu Just Dance.

Just Dance bazirao se na oponašanju plesnih poteza lika na ekranu, što je bila vrlo površna mehanika gameplayja. Ipak, ono što se nije svidjelo hardcore gamerima, u očima casual publike postala je sljedeća najbolja stvar. Just Dance se kao Wii ekskluziva prodao u preko četiri milijuna kopija i natjerao Ubisoftovce da trljaju ruke u zadovoljstvu – na igri je radilo svega 20-ak ljudi i dovršili su je za manje od godine dana. Profit zagarantiran.

Just Dance serijal je od tada postao zvijer. Nove igre izlaze svake godine na skoro svim mogućim platformama. Ne prođe niti jedan E3 sajam da Ubisoft ne pozove neke čudno odjevene plesače na svoju pozornicu. U osam godina postojanja Just Dance je po zaradi postao drugi najveći Ubisoftov serijal iza Assassin’s Creeda.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • moordrak

    27.11.2017 - 12:08

    Apage satanas! Šta stvarno nisi nikad začagao na Just dance ili pjevao u Singstaru ili Lipsu ?! Sve ove igre imaju fantastičan song list pa ako ne ništa, imaš odličan party player ilitiga jukebox 🙂 Možeš ubost i svoj USB stick sa pjesmama po želji (za karaoke naravno)…

  • Zloco

    27.11.2017 - 15:43

    Najbolja party igra.Trenutno gejmamo na wii u uz just dance 2017

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?