HCL.HR

Panzer Front – tenkovska opera na konzoli

Zoran Žalac 17.04.2021.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, PlayStation platforma dobila je jednu od svojih najpoznatijih igara s tenkovima.

Suprotno nekim vjerovanjima, tenkovi su u svijetu videoigara bili popularni i prije World of Tanksa. Ako ste se igrali u osamdesetima i početkom devedesetih, onda sigurno pamtite Battle City s NES-a. Ako ste se pak igrali početkom 21. stoljeća na PlayStationu, onda najvjerojatnije pamtite Panzer Front, koji je na današnji dan, prije 18 godina, izašao na europskom tržištu.

U Panzer Frontu upravljali smo sa šest različitih tenkova. Tenkovi nisu bili dizajnirani prema stvarnim modelima, ali su svejedno bili realistični pa se protivnika moglo uništiti jednim preciznim pogotkom. Misije su također bile autentične, odnosno bazirale su se na stvarnim događajima iz Drugog svjetskog rata, uključujući bitku za Kursk, obranu Reichstaga itd.

Tenkovi Panzer Fronta nisu bili dizajnirani prema stvarnim modelima, ali su se zato borili u bitkama po stvarnim događajima.

Igra je izvorno izašla za Sega Dreamcast konzolu, a kod nas je postala popularna na PlayStationu. U Japanu je dobila svoje unaprijeđeno izdanje pod nazivom Panzer Front bis koje nažalost nikada nije izašlo izvan granica Japana.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (5)

  • MoGaming

    17.04.2018 - 11:25

    Jako dobra igra. Pametni timovi samo trebaju se vratit u prošlost, uzet ideju i napravit u novom enginu. Kao što je WoT moderna verzija ove igre.

  • DoxyTheCroat

    17.04.2019 - 13:05

    Ajme meni, kakav WoT drke mrke, ovo je bila prava stvar.

  • IwanF7X

    17.04.2019 - 18:18

    War Thunder?

  • razer1234559

    17.04.2021 - 10:54

    Igrao sam Panzer Front prije nekakvih dvadesetak godina i bio mi je čak OK. Dosta dobra igra sa tenkovima u to vrijeme ali kada smo kod tenkova, meni je osobno Steel Reign najdraža igra sa tenkovima bez obzira koliko sam ludio i bio ljut na samu igru zbog težine ali ipak Steel Reign mi je ostao u lijepom sjećanju.

  • Kruno_

    17.04.2021 - 11:25

    Ako već rade u zadnje vrijeme remastere za jako puno starih igara onda bi mogli i za ovu napraviti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?