HCL.HR

Gaming kalendar: Terraria (2011.)

Zoran Žalac 16.05.2018.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno sedam godina, u svojem PC izdanju pojavila se 2D avantura zvana Terraria koja je pružila dobru alternativu Minecraftu.

Rastom popularnosti digitalne distribucije videoigara otvorio se prostor za uspjeh brojnih nezavisnih studija i njihovih proizvoda. Međutim, taj se uspjeh prije desetak godina uglavnom determinirao time da se indie igra proda u nekoliko stotina tisuća primjeraka. No, prije točno sedam godina pojavila se Terraria, 2D igra s retro grafičkim stilom koja se do sada prodala u više od 20 milijuna primjeraka.

Terraria je, ukratko, ponudila interesantnu alternativu Minecraftu uz gameplay koji se vrti oko istraživanja, kopanja, izgradnje, craftinga te borbe. Svijet u igri bio je proceduralno generiran i jedinstven za svakog igrača, a u njemu obitavaju različiti neprijatelji poput zombija, demona i sl.

Razlog zašto je Terraria postala tako popularna leži u nekoliko čimbenika. Prvo, brzo se pojavila na svim mogućim platformama, uključujući čak i Wii U te Windows Phone. Drugo, igra je nakon izlaska dobila brojna ažuriranja i nadopune koje su ju učinile daleko sadržajnijom igrom nego po izlasku. I treće, sama igra je vrlo dobro prihvaćena od strane kritike, publike i modding zajednice na PC-u.

Unatoč uspjehu, Terraria još nije dobila nastavak. U planu je bio spin-off naslov Terraria: Otherworld, no isti je nakon tri godine razvoja otkazan te od njega na kraju neće biti ništa.

Označeno sa:

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?