HCL.HR

Gasi se GTA 4 multiplayer na PC-u, ali ima i dobra vijest

Zoran Žalac 19.02.2020.   •   5 komentara


Rockstar je našao načina kako vratiti GTA 4 na Steam. Jedne će to kompromisno rješenje razveseliti dok će druge ostaviti u žalosti.

Grand Theft Auto 4 vraća se u prodaju na Steamu 19. 3. ove godine nakon više od dva mjeseca izbivanja s te platforme. No, igra se neće vratiti u istome izdanju već kao Grand Theft Auto IV: Complete Edition, a promjene koje donosi ta verzija zahvatit će i postojeće vlasnike Grand Theft Auta 4 na PC-u.

Vijesti su istovremeno i dobre i loše – ovisi kako okrenete. Naime, ako na Steamu imate kupljen samo GTA 4, bez ekspanzija Episodes from Liberty City, onda je dobra vijest da ćete 19. 3. te ekspanzije dobiti besplatno jer će vam postojeći GTA 4 postati GTA 4: Complete Edition.

Doduše, to Complete Edition je malo zavaravajuće jer će neke stvari nestati iz igre. Primjerice, radio postaje RamJam FM, Self-Actualization FM i Vice City FM neće se više moći slušati nakon spomenutog datuma, barem ne bez modova.

Međutim, najveći će gubitak biti potpuno gašenje online multiplayera. Istina je da ta MP komponenta nikad nije bila popularna kao GTA Online, pa čak niti kao GTA SAMP, ali je ostala zapamćena kao prva službena online komponenta u GTA serijalu. Tehnički će se ona još uvijek moći zaigrati na PS3 i X360 konzolama, no bit će kolateralna žrtva Rockstarovog prekidanja svih veza s programom Games for Windows Live.

Komentari (5)

  • GAMEmaher

    19.02.2020 - 16:12

    Na ps3 je godinama već pokojni gta 4 online. Rade serveri još al niđe nikog. Tu i tamo znao zalutat koji al niš od tog…

    • l)oolvl

      @GAMEmaher, 19.02.2020 - 20:14

      znači ipak ništa od “Auf Wiedersehen Petrovic” trofeja 🙁

  • GTA222

    19.02.2020 - 17:47

    Zašto gase multiplayer kad tako i tako igra radi na principu P2P servera što znaći da Rockstar nije hosto servere kao i svaka druga njihova igra koja ima MP???

    • PppPP

      @GTA222, 19.02.2020 - 17:51

      Jesi ti ikad razmišlja da prije postavlja pitanja pročitaš članak?

    • GTA222

      @PppPP, 19.02.2020 - 18:40

      Ti stvarno misliš da nisam pročitao članak? I ovo “zašto gase MP” govorim za PC verziju one konzolaške nisu ni bitne u ovoj priči.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?