HCL.HR

GOG Galaxy uveo je korisničke profile

Zoran Žalac 24.04.2018.   •   2 komentara   •   Tehnologija


GOG je sa svojim klijentom zvanim Galaxy malo zakasnio na zabavu, ali je pokazao da prati trendove u posluživanju korisnika.

GOG Galaxy klijent postoji već nekoliko godina i korisnicima usluge GOG.com daje dodatne pogodnosti poput automatskog ažuriranja igara i spremanja snimljenih pozicija u oblak. Za razliku od svih ostalih usluga ove vrste, GOG Galaxy nije nužan da biste igrali igre koje kupite na GOG.com, s obzirom da su iste DRM-free. No, kao i obično, CD Projekt nastavlja nuditi razloge zašto biste ga instalirali.

Jučer su klijentu tako dodali podršku za korisničke profile, odnosno interakciju s prijateljima. U prijevodu, stranicu svog korisničkog profila možete srediti opisom o sebi, odabirom pozadine i sl. S prijateljima također možete podijeliti obavijesti o osvojenim achievementima te o kupljenim igrama. Na listi igara možete provjeriti koliko ste vremena izdvojili za koju igru, a možete i vidjeti koje su igre najpopularnije među vašim prijateljima.

Ništa od ovoga, naravno, nije revolucionarno ni novo, ali ako igrate hrpu starijih igara, zgodno je da na jednom mjestu imate i ove pogodnosti.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • funky0308

    24.04.2018 - 11:21

    Bas pogledam danas sto su napravili. Stvarno bi bilo vrijeme da netko od njih ..Ubisoft, Valve, GOG, Sony..bilo tko napravi klijent gdje cemo se moci jednim klikom misa prebacivati s accouta na account, spajati racune i prebacivati igre s jednog na drugi. MS je napravio odlican posao s Play Anywhere i Game Pass uslugama i bilo bi jako dobro kada bi i ostali slijedili tu ideju i doveli i nove funkcije. Na PS4 imam tri accounta i stvarno bi bilo dobro da ih mogu spojiti u jedan. Znam da EA hoce prebaciti igre s racuna na racun, Ubisoft nece, kazu da je key iskoristen i furaj, sto stvarno nije fora. Naravno da mora postojati nacin da dokazes da je racun tvoj ali ostalo ne bi smjelo biti problem.

  • l)oolvl

    24.04.2018 - 17:00

    super, sve bolje konkurira Steamu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?