HCL.HR

Gotovo trećina svjetske populacije igra mobilne igre

sponzorirani članak 25.11.2020.


Mobilne igre čine ogroman kolač ukupnog gaming tržišta, a čak i oni koji se kunu da to nije pravi gaming polako popuštaju i vade smartphone iz džepa.

Istraživanja su pokazala da je krajem 2019. godine gotovo trećina svjetske populacije igrala mobilne igre, a upravo igre čine trećinu ukupnog preuzimanja svih mobilnih aplikacija. Jasno je – gaming je ogroman, a veliki dio tog kolača odlazi upravo na igranje na smartphone uređajima za koje se nudi iznimno široka lepeza raznolikih igara.

Američka kompanija Newzoo, koja se bavi analizama tržišta igara, predviđa da će globalno gaming tržište do 2023. narasti do čak 200 milijardi dolara, što ne čudi kada se sjetimo da je gaming već godinama unosniji od filmske i glazbene industrije. Hrvatsko je tržište igara gotovo neokrznuto pandemijom koronavirusa, a prihodi bi mogli ove godine narasti za 15% i prijeći čak 400 milijuna kuna.

A1 Hrvatska duži niz godina podržava lokalne gaming i esport projekte te pruža i usluge krojene s gamerima na umu. Ove godine pripremili su i posebne ponude  za ljubitelje gaminga i esporta.

A1 Prepaid korisnici uz aktivaciju „Game on“ opcije 9 GB za 9 kuna dobivaju povrat od 5 kuna za svaku kupnju igre ili unutar igre. Pretplatnici uz A1 Savršenu tarifu mogu iskoristiti popust od 1.000 kuna na atraktivne mobilne uređaje Huawei Mate 20x ili Xiaomi Mi Mix 3.

Posebna ponuda pripremljena je i za gamere s kojom uz TV uslugu i Internet s brzinom do 1Gbps na optičkom pristupu, za samo 50 dodatnih kuna mjesečno mogu odabrati PlayStation®4, PS pretplatu od 90 dana, još jedan kontroler i tri igre.

Za sve A1 i Tomato korisnike kojima su najvažnije videoigre, po posebnim cijenama dostupno je 15 freemium igara te 20 premium igara kao i posebne cijene za kupnje unutar igre.

A1 mobilna i fiksna mreža osiguravaju najbolje gaming iskustvo, a povezivanje usluga u MOZAIK ušteda i dodatne popuste.

Označeno sa:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?