HCL.HR

GPG o Total Annihilationu: Nastavak je moguć, no upitan je interes igrača

Ante Malenica 14.04.2013.   •   2 komentara


Legendarna RTS igra nije pala u zaborav od strane njezinog tvorca – Total Annihilation u svoje vrijeme bio je apsolutni hit, no vremena su se promijenila što dovodi u pitanje smisao eventualnog nastavka.

Chris Taylor, glavni dizajner američkog razvojnog studija Gas Powered Games, još uvijek razmišlja o tome da realizira nastavak legendarne strateške igre koja je ovog developera proslavila kod publike željne masovnih vojnih sukoba. Iako smo krajem prošlog desetljeća dobili spiritualnog nasljednika izvorne ideje borbe golemog broja jedinica uz obilje taktičkih opcija (Supreme Commander za neznalice), rekli bi fanovi Total Annihilationa, drugi je to par cipela.

S takvim razmišljanjem vjerojatno bi se složio čelnik GPG-a koji u razgovoru s novinarima portala VG247 nije skrivao svoju želju da se još jednom pozabavi TA-om. Na upit o mogućem povratku RTS legende na gaming scenu u obliku punokrvnog nastavka, Taylor je rekao sljedeće:

“Volio bih ga vidjeti, no problem je što ne možete samo tako napraviti nasljednika 16 godina stare igre. Trebate ga unaprijediti i evoluirati tako da se prilagodi sadašnjem stanju na tržištu. No opet, to je zbilja kompleksno pitanje pošto postoji dilema bi li igrači uopće htjeli nešto što je evoluirano ili bi se radije samo vratili kroz vrijeme u 1998. godinu i zamislili da smo počeli raditi na Total Annihilationu 2?”

Osim o potencijalnom nasljedniku njihovog slavnog strateškog prvijenca, Chris Taylor se dotaknuo i teme nerealiziranog RTS-a Kings & Castles o kojem od prvotne najave nismo čuli mnogo. Nažalost, to je bilo s razlogom pošto je zbog tadašnjeg stanja na igraćem tržištu za GPG bilo nemoguće pronaći izdavača koji bi financirao projekt – problem je ležao u sve manjem obujmu PC retail tržišta i nepostojanja free-to-play opcije (i Kickstartera, da dodamo).

Pošto je nedavno Gas Powered Games kupljen od strane Wargaming.neta, nije nemoguć scenarij da jednog dana ugledamo Total Annihilation 2 ili Kings & Castles – ako naravno za to bude adekvatnog interesa od strane igrača. Izuzev StarCrafta 2, Company of Heroesa 2 i jednog od novijih Total War nastavaka, voljeli bismo zaigrati još jedan ambiciozniji RTS naslov, zar ne?

Komentari (2)

  • Zael

    14.04.2013 - 11:54

    svaki rts fan koji imalo drži do sebe bi trebao biti zainteresiran ^^ TA na mojoj listi stoji kao uvjerljivo najbolja strategija ikada

  • l)oolvl

    15.04.2013 - 11:22

    auuu, kako se to igralo… – TA: Kingdoms da budem precizan. Uz WC3 najjači RTS ikad ! Bog daj da naprave modernu verziju Kingdomsa…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?