HCL.HR

Gran Turismo 6 odaje počast Ayrtonu Senni

nebel 01.05.2014.   •   2 komentara


Povodom dvadesete godišnjice smrti trostrukog prvaka Formule 1, Ayrtona Senne, razvojni tim Polyphony Digital za svoj Gran Turismo 6 priredit će više različitog sadržaja u počast brazilskom vozaču.

Prije točno dvadeset godina u nesreći na utrci Velike nagrade San Marina život je izgubio brazilski vozač i trostruki prvak Formule 1 Ayrton Senna. Njegova smrt ostavila je veliki trag u tom sportu, a kako je Senna bio jedna od ikona čitavog automobilističkog svijeta, razvojni tim Polyphony Digital odlučio je povodom dvadesete godišnjice te tragedije odati mu počast s nekoliko sadržaja.

Prvi je dostupan već danas, a riječ je o kratkom filmu pod nazivom Ayrton’s Wish koji možete pogledati u nastavku. Ostali sadržaji inspirirani Sennom bit će dostupni kao besplatno ažuriranje za Gran Turismo 6 krajem mjeseca. U ovom trenutku nije poznato o kakvim je sadržajima riječ, no za pretpostaviti je da se radi o Senninom bolidu ili pak o temi s njegovim likom.

„[Gran Turismo 6] Igra je, bez sumnje, veoma lijep način da podijelimo Ayrtonove vrijednosti novim generacijama, kao i prilika da na inovativan način obnovimo i učinimo besmrtnim sjećanje na tog svjetskog idola. Štoviše, to doprinosi inicijativi koja na godišnjoj bazi donosi visokokvalitetno javno obrazovanje za dva milijuna djece i mladih u svim regijama Brazila.“ – izjavila je Bianca Senna, sestra slavnog vozača.

Komentari (2)

  • Andrash

    02.05.2014 - 14:30

    Najs. Inače jedna od prvih igara što sam uopće igrao bila je Ayrton Senna's Super Monaco GP II iz 1992. na sega master system 2

  • shepard-fan

    03.05.2014 - 00:09

    Samo ću reći da je to veliki RESPECT !!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?