HCL.HR

Guerilla Games već ima ideje za nastavak Horizon: Zero Dawna

Zoran Žalac 10.04.2017.   •   20 komentara


Razvoj nastavka Horizon: Zero Dawna tek treba biti odobren, no ekipa Guerilla Gamesa već razmatra nekoliko ideja kojima bi mogli poboljšati formulu originala.

horizon-zero-dawn-3-video

Horizon: Zero Dawn ostvario je dobru prodaju u nepunih mjesec dana od izlaska pa je sasvim izgledno da će jednoga dana dobiti nastavak. No, u razvojnom timu Guerilla Games oprezni su kada se spominju takvi planovi. U intervjuu za Game Informer redatelj priče John Gonzalez izjavio je sljedeće:

“Ako se nastavak ikad dogodi, cilj broj jedan bit će nam poštivanje emocionalne veze koja se stvorila između priče i glavne junakinje Aloy… Osjećamo se dužni dati počast igračima koji su uložili svoje vrijeme u FHorizon: Zero Dawn. Zadnja stvar koju želimo je razočarati ekipu koja je igri dala tako strastvenu podršku.”

Iako nastavak ne žele raditi pod svaku cijenu, u Guerilla Gamesu već znaju što bi u njemu voljeli vidjeti.

“Više životinjskih mašina. Stvarno su zanimljive za dizajniranje, gradnju, animiranje i testiranje. Želio bih da smo ih mogli napraviti stotinu. Ali stvarnost je okrutna i ne dozvoljava nam da napravimo stotinu različitih mašina.” – izjavio je Guerillin Jan-Bart van Beek.

Označeno sa:

Komentari (20)

  • sedf

    10.04.2017 - 13:44

    Hm,zamišljam:”

  • Ministry of Sound

    10.04.2017 - 15:45

    S ovom eksluzivom Sony je napravio pun Potsdam, ovo prodaje konzolu

  • Ministry of Sound

    10.04.2017 - 15:46

    Pun pogodak, ispricavam se

  • moordrak

    10.04.2017 - 16:19

    Pazi ti Gonzalesa :”Ako se nastavak ikad dogodi…”. Kako sere. Kao “slučajno” su nas ostavili na žestokom cliffhangeru. Mister Gonzales: Shut Up And Take My Money!

    • Stryderist

      @moordrak, 10.04.2017 - 16:23

      Možda su taj kraj planirali riješiti u DLC-u. Ne nužno u nastavku. Ali ima dosta stvari koje su ostale nerazjašnjene.

    • moordrak

      @moordrak, 10.04.2017 - 16:40

      P da 🙂 Ima materijala za nastavak i namjernih rupa u priči koliko hoćeš. Trenutno in game, skupljam data padove i zvučne zapise i svaki puta dobijem komadić neke nove informacije. Siguran sam kako DLC već imaju u pričuvi i to najmanje jedan. Svi to rade pogotovu u ovom žanru. Nisam posebno lud za DLC-ovima, ali u ovom slučaju, kupujem bez razmišljanja.

    • Stryderist

      @moordrak, 10.04.2017 - 17:08

      Ja kompletirao igru prije koji dan do 100%. Obavio sve što se može obaviti, našao svaki collectible i data point (uz malu pomoć youtubea, priznajem). Trenutno čitam i slušam sve te data pointse da doznam malo više o pozadinskoj priči iza svega toga. Ima stvarno zanimljivih stvari. Čak su ubacili i šalicu s Killzone logom. 🙂

  • YeYa

    10.04.2017 - 16:47

    FHorizon? U svakom slučaju jedva čekam nastavak! 😀

    • sedf

      @YeYa, 10.04.2017 - 17:20

      I ja

  • Dragan[MKD]

    10.04.2017 - 18:18

    Svakako odbra igra, ja kao veliki fan open world igara, cekao sam ovakvo nesto iz Sonyja, mislim stvarno dosta je bilo tih linearnih SP igre iz Sonyja (Uncharted, TLOU, GoW, Detroit), koji prodges za koji dan, i drago mi je da se igra dobro prodala (iako nije mi bila nesto posebno kao veliki fan open world RPG igre), prostor za napredak ima i bolje bi bilo kad bi dali Killzone neko drugo Sonyjevo studija, a Guerilla da se i dalje usovrsi u open world sferi.

    • kenrox

      @Dragan[MKD], 10.04.2017 - 20:47

      zasto bi bilo dosta linearnih igri, bar ne ubijaju s dosadnim side misijama ko open world igre

    • Dragan[MKD]

      @kenrox, 10.04.2017 - 21:46

      Zato sto nude samo mali djelic onoga sto imaju open world igre a kostaju skoro pa isto, zasto bi dao 60$ da bi igrao U4 (istina ima i multiplayer komponenta), koji ima vise custcena nego gameplay, a gameplay je na nivo pretisni trokut, kvadrat da bi pokrenuo ljepoj cutsceni (karikiram), izazovnost nula, vise prilici interaktivni filmic nego igri. E sad usporedi to sa HZD i vidjeces razliku, zamisli da je HZD bio samo glavnoj misiji podjelena u chapteri (linearnu naravno). Na sto bi to ljicelo, bila bi upola impresivna, bez tornjeve, bez side questove, bez crafting, bez dungeona, bez mogucnost jasenja zivotinje (robota), i sve ono sto mozes naci u bilo koju open world igru (ponajvise Ubisoft -Primal, FarCry zbog setting). Ocjena bi bila drasticno mala.

    • kenrox

      @Dragan[MKD], 11.04.2017 - 01:23

      sta pricas ti, ocito nisi ni igro u4 ako kazes da ima vise cutscena nego gameplaya

    • Dragan[MKD]

      @kenrox, 11.04.2017 - 02:05

      Ocito ni se me razumeo, karikiram znaci da preuvelicam neke stvare, i da igrao sam i pogledao sam i na YT, ali ja kao veliki poborac open world igara ne bi se slozio sa tobom, sad Uncharted mozda ne ali u TLOU nema ni A od Akcija, ali razumem to ja ipak to su uglavno igre fokusirane na prici i se zanemaraju druge gameplay elemente. Mislim cak koriste eftine filmske fore, kao kad se uhvatis za rub, pa se on malo odroni da bi podigao aderenalin kod tebe, a fakat nema sansi da umres ako si brz u QTE. Zato sam rekao da HZD je puno bolja igra, ima prica na razini Uncharteda ali ima i druge gameplay elemente za koji linearne igre mogu da sanjaju.

    • kenrox

      @Dragan[MKD], 11.04.2017 - 11:47

      Prvo odigraj u4 i tlou pa onda pisi takve nebuloze.

    • Dragan[MKD]

      @kenrox, 11.04.2017 - 12:18

      lol sta jos neces cut, kako mozes usporediti te dve igre sa igrom kao sto je HZD, a i rekao sam ti da sam gi odigrao (SP deo bar), i da to sa super pricom sve stoi ali manjka u drigim djelovima, da je bila nagrada za interaktivni filmic mozda bi bila za oskaru. kako ne nemozes razumjeti, ocito da ti nisi igrao HZD i ne volis open world rpg igre i njihova genijalnost, ali istina je da je Guerilla Games napravio vraski dobra igra (ne perfektna naravno), i da ti ocito nerazumes sve te mehanike. I molim te ne repliciraj vise, ja sam rekao sve sto sam imao, svako ima svoji ukus (subjektivnost jbg) i svako igra ono sto hoce, kraj krajeva svako zna kako potrositi svojih 60eura.

    • mili1985

      @Dragan[MKD], 11.04.2017 - 13:18

      Svaka igra je rađena na svoj način i izgrađena oko toga da li će biti open world ili linearna. Da je HZD linearan izgubio bi sve što si rekao, a da je U4 ili TLOU otvoreni svijet, izgubio ono po čemu je poznat, a to je čvrsta priča, odlični likovi, dijalozi, u biti, cijeli scenarij, a dobio bi (pretpostavljam) loše side questove tipa odnesi ovaj kipić Sullyu ili pomozi Samu da ukrade nešto.
      Meni osobno najbolji primjer toga je MGS V TPP, koji je od prijašnjih linearnih nastavaka stvorio otvoreni svijet i izgubio sve ono po čemu je MGS serijal bio poznat (priča, likovi, dijalozi, cut scene, codec talk i sl.) a donio je samo jako dobar gameplay u praznom otvorenom svijetu, sa mali milion ponavljajućih side questova ilitiga side ops u ovom slučaju.
      Osobno volim skoro pa sve žanrove, tako da definitvno planiram i HZD odigrati, ali kad bih baš morao birati, odabrao bih kvalitetnu linearnu igru naspram otvorenog svijeta.

  • Tony Ghost 1811

    10.04.2017 - 19:07

    Meni je igra dobra. Presao sam sve glavne misije ali mi je ostalo 2, 3 side qusta. Jednostavno dosadno, misije se ponavljaju. Ispada da se cijela igra svodi, nadji nekog, spasi, popricaj i ubij. Jos uvijek niti jednu open world igru nisam do kraja zavrsio.

  • L3gi0naR

    10.04.2017 - 21:02

    Dajte novi pravi Killzone,nakon 4 god. već je i vrijeme.

  • 1oR

    11.04.2017 - 02:08

    Hm,jesam li jedan od rijetkih kome se nista od ove igre nije dopalo,ali bas nista… Dobro,grafika na momente izgleda fascinantno. Ali mi je sve nekako cudnokad pustim neki gameplay

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?