HCL.HR

Guerrilla Games najavljuje uspješnu godinu

Renato Pedišić 28.12.2012.   •   2 komentara


Razvojni tim Guerrilla Games 2004. je izdao prvu igru u svojemu serijalu Killzone, a za 2013. godinu najavljuje da će im biti jednako toliko značajna. Očekuje li nas novi Guerrillin IP?

Manje je poznata stvar da Killzone nije prva Guerrillina igra, ali 2004. godine Guerrilla Games uistinu je započeo svoj pohod na gaming scenu s multiplatform naslovom imena Shellshock: Nam ’67 koji je doživio fine prodajne rezultate te postao dobro prihvaćen u gaming svijetu. Unatoč tome, potencijal za svjetski uspjeh Guerrilla je vidjela na strani Sonyja i ekskluzivnosti za PlayStation platformu pa je od izlaska Killzonea postala znana svijetu kao proizvođač najslavnijeg Sonyjeva FPS serijala.

Ta je, 2004. godina, dakle vrlo značajna po Guerrillu iz dva razloga: stvorili su svoj prepoznatljivi IP Killzone i potpisali partnerstvo sa Sonyjem te si tako osigurali budućnost. No u studiju nam poručuju kako će 2013. biti najveća godina za njih još od osnutka tima. Na službenom američkom PlayStation blogu, Guerilla je u svojoj blagdanskoj čestitci navela i ovo:

“Sljedeća se godina polako priprema da bude još jedna velika godina za Guerrillu – vjerojatno najveća godina otkad smo izdali originalni Killzone 2004. godine. Više detalja za vas ćemo imati u budućnosti, ali do tada se nadamo da ćete provesti svoje blagdane s voljenima, a da ćemo se vidjeti 2013. godine.”

Zanimljivo je da Guerilla Games trenutno ima najavljen samo Killzone: Mercenary za PS Vitu, a kako nam to ne zvuči kao naslov zbog kojega bi im 2013. godina bila toliko značajna, sasvim je izgledno da nam spremaju nešto novo.

Najvjerojatniji događaj na kojemu ćemo otkriti iznenađenja koja Guerrilla sprema je naredni E3 sajam, pa nam je ovo prvi u nizu razloga da se veselimo tom velikom gamerskom sajmu koji će se sljedeće godine održavati od 11. do 13. lipnja.

Komentari (2)

  • Kralj bizmisa

    28.12.2012 - 20:03

    Ajmo Killzone 4!! 😀

  • SNAKE990

    29.12.2012 - 12:20

    Točno, pogotovo nakon Killzone 3 ,koji je ostavio mnoge glave pod upitnikom iznad ,Killzone 3 je fantastičan pogotovo po izgledu ,ali nije mi nešto dobar bio storytelling ,zbog toga jer je primjerice u Killzone 2 bio jako dobar u odnosu na prvi dio baš,,e ali i taj Killzone 2 izgleda nevjerojatno i dan danas ,sad kad sam se sjetio,,taman u vrijeme kada je izašao jedino mu je Crysis 1 bio konkurent po grafici… da definitivno treba KZ4 ,upravo na PS4… 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?