HCL.HR

HCL VIDEO: Probali smo Noct – novu horor igru s odličnom idejom

Igor Belan 24.10.2015.   •   4 komentara


Igramo crno-bijelu survival horor igru koja na momente izgleda fotorealistično – ako fotografirate kroz termalnu kameru nekog satelita daleko iznad Zemlje. Čudovišta, osamljenost, žeđ – sve je tu.

U Noct sam se pomalo zaljubio čim sam vidio prvi trailer prije više od godinu dana. Bila je to kratka kompilacija nekih napetih susreta s čudovištima u toj horor igri i izgledalo je fantastično – zapravo, djelovalo je kao prava stvar. Kao da zaista na Zemlju gledate kroz oči satelita opremljenog termalnom kamerom i vidite kako se neki čovjek bori s ogromnim čudovištima.

Kakve sad termalne kamere Igore? Ma znate o čemu pričam. Vidjeli ste već takve termalne snimke u raznim filmovima i igrama koje se bave tematikom modernog ratovanja, no u ovoj igri ta termalna kamera doslovno je vaš pogled na akciju. Nema zumiranja do površine Zemlje, nema pogleda iz trećeg lica – sve se odvija iz top-down perspektive.

Inače je nezavisnim developerima s ograničenim (ili nepostojećim) budžetom poseban izazov osmisliti vizualni stil igre koji ne izgleda jeftino (čitaj: loše), a opet funkcionira u skladu s raspoloživim budžetom i osmišljenim gameplayom te efektivno pospješuje atmosferu igranja. Ako mene pitate, gospodin C3SK, samostalni developer Nocta, pogodio je zlatnu žilu s ovim crno-bijelim vizualnim stilom. Ne samo da izgleda dobro, već uvelike pospješuje atmosferu, otvara mogućnosti za priču i njemu zasigurno olakšava cjelokupnu produkciju.

Noct vam se žanrovski smješta u survival horor multiplayer tipa, no može se igrati i samostalno, kao što ću vam ja demonstrirati u ovom video komentaru u kojemu slušam Xzibita (ili kako se već zove) kako me navodi ravno do čudovišta. Valjda je čuo je da volim čudovišta pa mi je stavio čudovišta u igru.

Komentari (4)

 • davork

  24.10.2015 - 17:53

  vrlo,vrlo zanimljivo…ajd nesta novo za promjenu

 • hacksor1234

  24.10.2015 - 22:32

  veoma dobro…inace hoce li biti kakav gameplay komentar za assassins creed synidcate?

 • Artyom

  25.10.2015 - 11:29

  Odlična igra!

 • Branjo84

  25.10.2015 - 23:44

  moze jos videa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!