HCL.HR

HCL VIDEO: Trine 3 je vani i izgleda prekrasno

Igor Belan 22.08.2015.   •   15 komentara


Igramo konačnu verziju Trinea 3 i aplaudiramo developerima što su stvorili tako prekrasnu igru i tako brzo izašli iz Early Accessa. Usput rješavamo i neke zagonetke, naravno.

Trine 3 prekrasan. To smo doduše ustanovili i u prvom video komentaru koji smo objavili kada je izašao u nedovršenom izdanju na Steam Early Access. No tada smo također izrazili zabrinutost u pogledu gameplaya koji je mnogo otvoreniji nego u prijašnjim nastavcima, ali u isto vrijeme još manje precizan i često konfuzan. A Trine serijal nikad nije bio poznat po previše preciznom platformiranju. Ali poznat je po dobroj kooperativnoj zabavi s nekim interesantnim zagonetkama i dobrom fizikom iza svega toga. Ima li toga i u Trineu 3? Po ovome što sam dosad vidio definitivno ima.

Pogledajte kako igra izgleda u akciji u video komentaru finalnog izdanja dok prelazim dva početna levela rješavajući neke zagonetke s naša tri heroja.

Komentari (15)

  • Nane

    22.08.2015 - 18:48

    Inace vi citate misli ? 😀 Danas sam nanovo instalirao Trine 2 😀 Izgleda da ce i 3 ca leci 😀

  • brko1

    22.08.2015 - 20:19

    A ono meni su bili bolji trine 1 i 2 , trojika me nije bas impresjonirala. Da pače ovo sta sam napiso da me nije impresjonirala ne znaci da je igra losa , bas nasuprot Trine 3 je super ali je dosta kratak, meni je trebalo oko 4 sati da je zavrsim. Na pocetku mi je bio malo zbunjujuc 3D gameplay ali sam se poslije priviko i da Trine 3 ima najljepsu atmosferu od svih Trinova do sada. Sve u svemu jako dobar nastavak samo sta je vrlo kratak i dosta je skup naprema koliko traje

  • trlababalan

    22.08.2015 - 21:38

    Iskreno, ja bih se izgubio sa takvom kamerom, nema nikakvog smisla, nije bolje od dvojke nikako osim u grafičkom smislu, što je i normalno kad se pogleda godina i nedostaje crtanje po zraku.

    • kuky90

      @trlababalan, 23.08.2015 - 07:39

      Meni je bolje i to puno. Zagonetke i načini prolaska prepreka su dali novu dimenziju i više načina za prolazak prepreka

      Jedina mana je bossovi koji su bezveze i nemaštoviti, kratkotrajnost jer igra ima svega 6-7 levela od čega samo u 3 igraju svi skupa, plus neki mali leveli koji su praktički arena i traju minutu dvije. Te mana je što sam kraj vrišti za DLCovima i siguran sam da će biti barem 2.

  • Argulian

    23.08.2015 - 11:53

    Dolazi možda kasnije i na wiiu s obzirom da su prva dva izašla?

    • Ementaler

      @Argulian, 23.08.2015 - 15:57

      A sve je moguće, ali rekao bih da će zbog čiste isplativosti prvo raditi na tome da prebace to na popularnije PS4/XBO konzole, onda eventualno na Wii U.

    • Czar

      @Argulian, 23.08.2015 - 20:22

      hmmmm neznam baš koliko oni imaju financijske moći za ps/xbox portove jer su u ovu igru ulupali nekih 5 milja dolara i bili su na knap, s time da su poprilično sadržaja izrezali jer je neki iz njihovog studija izjavio u pismu nakon izlaska(a radi negativnih reakccija jednog djela igraće zajednice) da bi igra s zamislima koje su bile u poćetku 3x probila budget, tj. da bi sve ispalo oko 15 milja što oni nisu imali.

      Sve u svemu pristojna igra, nije definitvno neka revolucija, ali za ubit vrijeme preko jednog vikenda i tu i tamo se vratiti na nju malo skakati po kojem nasumičnom levelu taman.
      Tko traži nekakve igre u koje će utući desetke ili stottine sati, neka preskoči. Za takve stvari su Pillarsi, Witcher ili recimo gta5 mjerodavni.

    • Czar

      @Argulian, 23.08.2015 - 20:28

      E da, još ako zajednica bude aktivna s workshopom moglo bi se tu još čuda izvući iz ove igre.

  • Dovla Van Pit

    23.08.2015 - 19:39

    Stolica je od bambusa,zato ju nemreš razbit,hihi

  • Artyom

    23.08.2015 - 19:44

    Odluka da se napravi 3D kretanje je epic fail!

  • Resycler

    23.08.2015 - 20:18

    Mislim da nemate pravo ni zucnuti o kontrolama u recenziji ako igrate ovaj 3D platformer s tipkovnicom.

    • Ementaler

      @Resycler, 23.08.2015 - 21:07

      Ne znam trenutno kako Zoran igra, vjerojatno s kontrolerom, ali naravno da imamo potpuno pravo kritizirati kontrole čak i da igramo s miš/tipkovnica kombinacijom kada se radi o jednoj PC ekskluzivi. Plus, probao sam s kontrolerom i zapravo mi je bolje s miš/tipkovnica kombinacijom zbog ciljanja sa Zoyom/Amdeusom.

    • Resycler

      @Resycler, 23.08.2015 - 22:31

      Očekivao sam upravo ovakav odgovor – argument da je ovo igra za PC i da zbog toga tipkovnica mora savršeno funkcionirati je izlizan i pripada prošlosti. Ovo je 3D platformer. 3D platformeri se igraju s analognom gljivom. Ciljanje je periferno. Nije ovo FPS.

    • Ementaler

      @Resycler, 24.08.2015 - 07:46

      A jesi očekivao ostatak komentara koji kaže da je na tipkovnici bolje iskustvo nego na kontroleru? Jer meni je – zbog miša i prirode igre. Tipkovnica je nebitna – služi samo za tipke smjera. Uostalom, ne kužim zašto si zapeo za to – kakvu ti to prednost vidiš u kontroliranju ove igre kontrolerom, odnosno analognim gljivama? U kojim točno situacijama je potrebno "šuljati" se minijaturnim pokretima analoga, ili nešto slično što zahtjeva gradaciju pokreta, tj. nešto što s digitalnim tipkama smjera na tipkovnici ne možeš?

  • IaMarmageddoN

    29.08.2015 - 12:47

    Moram reći… Trine 2 je mnogo, mnogo bolji od 3ce. Ne sviđa mi se ovo 2,5D igranje… Baš su me razočarali sa ovim nastavkom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?