HCL.HR

Hearthstone Blizzardu donosi oko 20 milijuna dolara mjesečno

Juraj Bevandić 13.08.2015.   •   2 komentara


Unatoč pričama da Blizzardov WoW gubi pretplatnike, sumnjamo da im fali sredstava, jer su svoju novu zlatnu koku pronašli u Hearthstoneu i pokazali da kartanje i novac jednostavno idu zajedno.

U sažetku izvješća firme Superdata o videoigrama kartaškog žanra u tekućoj godini, Hearthstone je čak uspoređen sa World od Warcraftom s obzirom na to koliko je preobrazio žanr. Igra je dovoljno duboka i zanimljiva za razvijanje slojevite kompetitivne zajednice, ali je ujedno i pristupačna novim igračima te privlačna onima koji su već upoznati s likovima Warcraft serijala.

Ta provjerena formula im očito pali, jer po izvješću Super date putem Hearthstonea zarađuju 20 milijuna dolara mjesečno, što su prilično impresivne brojke kada uzmete u obzir da je to više od onoga što zarađuje planetarno popularna Dote 2. Sve je to ipak manje od League of Legendsa koji je po nekim izvješćima prošle godine zaradio više od milijarde dolara.

Free to play model tako pokazuje svoju isplativost, a Hearthstone može postati samo još veći izvor prihoda. Igra je još relativno nova, pogotovo na mobilnim platformama koje čine gotovo trećinu prihoda, a svježom je održavaju regularni dodaci, kao i nova ekspanzija koja bi trebala stići uskoro.

Koje F2P igre vi igrate? Jeste ikada platili za nešto u F2P igri? Javite nam se malo u komentarima.

Komentari (2)

  • Syto

    13.08.2015 - 18:19

    Igram Heartstone,Planetside 2,lol,Dirty Bombs,Hots i tako.Dosta igri.Ima ih koje nisu lose i ne daju veliku prednost igracima koji igraju a placaju.

  • l)oolvl

    14.08.2015 - 00:20

    zaslužili su, zaista ulažu mnogo truda i maštovitosti u sve

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!