HCL.HR

HTC Vive Cosmos VR dolazi u Hrvatsku

Zoran Žalac 13.09.2019.   •   2 komentara


HTC Vive Cosmos bit će dostupan u Hrvatskoj od idućeg mjeseca, istoga dana kada i na ostalim tržištima diljem svijeta.

Uređaji za virtualnu stvarnost do sada su uglavnom kasnili na naše tržište ili se ondje nisu ni pojavili. No, to neće biti slučaj s Vive Cosmosom, novim VR uređajem tvrtke HTC, koji će u Hrvatskoj biti dostupan od 3. 10. ove godine, tj. na isti dan kada i u ostatku svijeta. Prodavat će se po cijeni od 6.799 kuna.

Vive Cosmos je inače najnoviji vrhunski sustav virtualne stvarnosti koji se koristi uz PC, a kojeg odlikuje nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe. Vive Cosmos izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive omogućuje nikad brži ulazak u VR zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera.

Vive Cosmos izajniran je kako bi se razvijao tijekom vremena putem modularnog dizajna objektiva koji može izmijeniti funkcionalnost naglavnog sustava. Prvi službeni “modul” jest modul za vanjsko praćenje. Ovaj prvi modul kompatibilan s baznim stanicama podupire Viveov ekosustav periferne opreme, uključujući Vive Tracker, te donosi veću slobodu unosa za VR kontrole. Ovaj novi modul bit će dostupan tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine.

Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Cosmos je također kompatibilan s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela.

Vive Cosmos prvi je naglavni sustav za virtualnu stvarnost koji odmah donosi vrhunski sadržaj, uključujući 12-mjesečnu pretplatu na Viveport Infinity tijekom razdoblja prednarudžbe, što će omogućiti uštedu na tisuće dolara. Svaki klijent koji izvrši prednarudžbu svojeg Cosmosa prije 2. 10. u svojoj će kutiji dobiti kod za preuzimanje 12-mjesečne pretplate na Viveport Infinity. Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti, kao što su Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends, zajedno s premium videozapisima top brandova poput GoPro, Discovery Channel i Animal Planet. Zajedno s predstavljanjem Vive Cosmosa, Viveport Infinity dodavat će nove naslove, kao što su Doktor Who: The Edge of Time by Maze Theory, Eleven Eleven by Syfy, Battlewake by Survios; Gloomy Eyes by Atlas V, Swords of Gargantua by Yomuneco i Gumi te MLB Home Land Derby by MLB.

Komentari (2)

  • Dajsikeks

    13.09.2019 - 21:44

    Kak ti se VR vraća natrag u popularnost, Oculus Quest bi trebao doći kod nas, jer sa njim možeš igrati gdje god hoćeš bez PC-a, btw 2.09. je već prošao

  • l)oolvl

    14.09.2019 - 01:19

    fali vam negdje natpis “sponzorirani članak”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?