HCL.HR

Iduće godine napuhujemo glavu u platformeru Airhead

Stjepan Fikter 01.04.2020.   •   0 komentara


Uz vizualni stil koji podsjeća kao da je riječ o Playdead naslovu, Airhead će nas odvesti na metrodivania putovanje kako bi rješavali zagonetke i napuhavali glavu.

Tijelo ne može bez glave, a glava ne može bez tijela. To je nekako premisa igre jer će simbioza tijela i glave biti glavni motiv nadolazećeg Airheada – platformera u metroidvania stilu. Zapravo, preciznije bi bilo reći kako je datum izlaska iduća godina, pa ćemo se morati malo strpjeti prije nego igra ugleda svjetlo dana na PC-u, PlayStationu 4, Xboxu One te Nintendo Switchu.

Airhead bi se vizualno, a i mehanički moglo opisati kao da je riječ o Playdead naslovu. Znate, to su oni momci i djevojke koji su napravili Limbo i Inside, a to je već jedan od razloga zašto treba barem baciti oko na igru. Drugi razlog zbog čega bi trebali zaigrati ovaj naslov, barem po riječima developera je to što je riječ o avanturi u povezanom svijetu unutar kojeg istražujemo i rješavamo zagonetke.

Igra ima i zanimljiv cilj u kojemu moramo održavati glavu napuhanom, a kako to obično biva, glava će se ispuhivati pa je potrebno pronalaziti spremnike sa zrakom. Kako bi istraživanje imalo dodatnu čar, moći će se otključavati i nove vještine koje će opet služiti za otvaranje prije nedostupnih područja. Uza sve to, na kraju bi trebali i otkriti koja je povezanost glave,  spremnika sa zrakom i tehnologije koja pokreće svijet.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?