HCL.HR

Igra o pandemiji uklonjena je sa Steama – ali ne zbog pandemije

Zoran Žalac 19.01.2022.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Developer Asmodee Digital i izdavačka kuća Z-Man uklonili su sa Steama igru zvanu Pandemic, devet godina nakon što je bila u prodaji.

Početkom ove godine sa Steama je nestala igra zvana Pandemic, bazirana na boardgame naslovu istog imena. Vlasnici ju i dalje mogu igrati, ali ju novi igrači više ne mogu pronaći u prodaji. Igra je nakon devet godina provedenih u prodaji bila uklonjena bez ikakvog objašnjenja pa su brzo krenula nagađanja kako je developere netko prisilio na to zbog trenutne situacije s aktualnom pandemijom virusa COVID-19.

Deset dana nakon uklanjanja Pandemica, oglasio se developer igre kako bi stao na kraj teorijama zavjere. Kako kažu, igru su iz prodaje povukli iz jednostavnog razloga – zato što je stara.

“Pandemic je lansiran prije devet godina i smatramo kako trenutna kvaliteta i pouzdanost igre više nisu na razini onoga što Pandemic zaslužuje na digitalnim platformama. Došlo je vrijeme da napravimo mjesta za digitalnu budućnost Pandemica.” – stoji u obraćanju developera.

Sudeći po toj izjavi, čini se kako u budućnosti možda stiže nova verzija Pandemica, Možda čak ažurirana prema stvarnoj situaciji u svijetu.

Ovo inače nije jedina kontroverza vezana uz Pandemic. Početkom 2020. godine, kad je svijet tek proglasio pandemiju virusa COVID-19, Pandemic se trebao dijeliti besplatno zainteresiranim igračima na Epic Games Store. No, planovi su u zadnji tren bili promijenjeni bez ikakvog objašnjenja te se igra nije dijelila igračima.

Komentari (2)

  • Soulforged

    19.01.2022 - 15:22

    Mozda jer su mjere u igri bile realnije i smislenije od ovih u stvarnosti? Pa da ljudi ne bi dobili neke ideje. 😛

  • mali medo

    19.01.2022 - 16:52

    Ruku na srce app je bio čisto sranje boardgame je stvarno dobar u lightweight kategoriji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?