HCL.HR

Netko je napravio igru skrivača u VR-u

Svan Hlača 11.09.2019.   •   1 komentara


Tko se nije skrio, magarac je bio u virtualnom prostoru uz inovativnu VR igru Hide and Freeze.

Posljednji projekt studija ImproVive je Hide & Freeze. Riječ je o igri koja u virtualnu stvarnost pokušava preslikati iskustvo igranja skrivača, ali sa zanimljivim zapletima. Na primjer, na jednoj će mapi igrači biti minijature koje će se morati skrivati među igračkama razasutima po spavaćoj sobi. Lovac u ovoj situaciji postaje div koji mora prekopati svaki centimetar sobe kako bi našao suigrače prije no što vrijeme istekne. Nakon što vas lovac dotakne, morate čekati da vas suigrači „odlede“ kako biste mogli pobjeći što unosi dodatnu dinamiku u ovu inačicu popularne igre koju smo svi igrali kao mladi.

Lovac će moći podizati igračke kako bi provjerio jesu li se ispod njih igrači sakrili, a oni će njega pokušati prevariti tako što će se raznim tehnikama kamuflaže pokušati stopiti s prostorom i tako mu pobjeći. Na nekim ćete mapama morati doći do cilja prije no što vas lovac nađe, a iako je kretanje po mapi temeljeno na teleportaciji i pomalo je mušičavo, smijeh i taktiziranje ne bi trebalo izostati.

Doduše, igra djeluje nedovršeno pa joj se zamjera što nema indikator koji bi govorio skriva li se igrač u nekom objektu ili ne. Također, prostor i objekti u njemu djeluju generički kao da su preuzeti s Unityjeve trgovine, a igri sigurno ne bi škodili dodatni kozmetički zahvati. Međutim, igru ćemo moći zaigrati tek nekad u budućnosti, a trenutno su u razvoju tri mape te se može očekivati da će razvojni studio ImproVive do izlaska igru poboljšati.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • NeoGames

    12.09.2019 - 08:19

    Mislim da se to zove ledena baba

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?