HCL.HR

Igrali smo Overwatch, TF2 na steroidima i ponekom opijatu

Dominik Bošnjak 08.10.2015.   •   3 komentara


Pročitajte naše dojmove nakon igranja Overwatcha, nadolazećeg Blizzardovog kooperativnog FPS-a koji je mnoge podsjetio na Team Fortress 2.

Nervozno griženje noktiju kada su u pitanju informacije o Blizzardovim nadolazećim igrama nije ništa novo, no količina uzbuđenja koja okružuje Overwatch je zaista već poprimila enormne razine. I iako se iz Praga, gdje smo prisustvovali eventu EU Road To Blizzcon, nismo vratili ništa pametniji po pitanju datuma lansiranja beta verzije ovog FPS-a, saznali smo dosta toga iz mečeva koje smo odigrali i razgovora s Blizzardovim community managementom.

Kao prvo, verzija Overwatcha koju smo imali priliku zaigrati je ista ili slična onoj pokazanoj na ovogodišnjem Gamescomu. To znači da igra po pitanju (nepostojanja) menija, opcija i korisničkog sučelja i dalje nije odavala dojam kao da je potpuno spremna za betu. S druge strane, gameplay je bio fluidan, a značajne glitcheve, bugove i padove FPS-a nismo primijetili. Naravno da to vrijedi samo za dvije mape na kojima smo imali priliku igrati, no drago nam je da možemo potvrditi da se sama jezgra igre čini spremna za dugo priželjkivano beta testiranje.

Ima nešto posebno zabavno u tome kada u borbu ulijećete puštajući old school techno da ubrzate i regenerirate svoje suborce…

Što se našeg općenitog dojma igranja Overwatcha tiče, ovaj naslov bi nekako najjednostavnije opisali kao Team Fortress 2 na steroidima i ponekom opijatu. Svi oni koji imaju ikakvog iskustva igranja nekog kooperativnog FPS-a će se vrlo brzo snaći i u Blizzardovoj nadolazećoj igri.

Bilo da se radi o razumijevanju modova igre, rosteru igrivih likova koji se međusobno radikalno razlikuju ili samim gameplay mehanikama koje ujedno nagrađuju i one vješte u brzom ciljanju s mišem kao i dobre taktičare, na Overwatch se vjerojatno nećete trebati dugo privikavati. Od likova nam se najviše dopao Lucio, brazilski DJ koji u borbu ulijeće s dva velika zvučnika koji imaju funkcije buffova.

Ima nešto posebno zabavno u tome kada u borbu ulijećete puštajući old school techno da ubrzate i regenerirate svoje suborce dok istovremeno zvučnim valovima razbacujete protivnike po mapi. Zanimljivo je bilo igrati i kao bivša Overwatch agentica Tracer koja se po mapama kreće kao pauk na kreku i doslovno nestaje protivnicima pred očima.

…svaki lik ima po jedan posebni melee napad koji variraju po efikasnosti.

Podrška za custom tipke nije bila implementirana u našem buildu, no iz Blizzarda su natuknuli da će se iste između ostalog koristiti i za brzo mijenjanje skinova, vjerojatno na death screenu. Što se respawnanja tiče, čekanje za povratak u igru traje 10 sekundi u svim modovima igre osim u slučaju kada vas oživi Mercy.

Svi likovi su vrlo pričljivi i glasovna gluma je na visokoj razini. Posebno nam se dopao McCree, kauboj Clint Eastwoodovog tipa koji zvuči kao da je ispao iz Dobar, loš, zao te je uz to vlasnik najkul animacije punjenja revolvera ikada viđene u videoigrama. Ono što nije bilo očito iz preview trailera koje je Blizzard pustio no u što smo se uvjerili sami jest činjenica da svaki lik ima po jedan posebni melee napad koji variraju po efikasnosti.

Najbitnije od svega – Overwatch je prokleto zabavan. Ljudi koji su doputovali u Prag samo da ga zaigraju nisu požalili svoju odluku, novinari u press sobi su u pauzama za gablec razmjenjivali strategije, a čak su i zaštitari u separeima u kojima se igralo pokazali interes za šareni kaos na ekranima. U nedjelju smo nakon Hearthstone turnira na Overwatchu zatekli i tek okrunjenog europskog prvaka Thijsa koji je rekao da se u subotu toliko zaigrao da mu se već vrtilo.

Sveukupno možemo zaključiti da je sav hajp oko Overwatcha dobrim dijelom opravdan te da će ovo biti još jedna od onih igara koje je lako početi igrati, no teško biti dobar u njima. Drugim riječima, Blizzard je svoju filozofiju game designa uspješno prenio i u FPS vode.

Kada ćete se u to moći uvjeriti i sami? Posljednje neslužbene informacije kažu da bi zatvorena beta trebala startati ove jeseni. To donekle potvrđuje činjenica da je Overwatch već dodan u Battle.net klijente diljem svijeta. Točan datum izlaska ćemo vam javiti čim bude najavljen, tako da nas nemojte zaboraviti čitati.

Komentari (3)

  • xGAME

    08.10.2015 - 19:28

    Jeste se vratili sa instalcijom igre mozda? 😀 Da usrecite nas nesretnike ovdje koji moramo cekati 😀

  • ?ux

    09.10.2015 - 07:41

    Mene jedino po svemu do sad viđenom "brine" je činjenica da je pace igre dosta spor. Više taktirizanja i kemijanja sa abilitijima nego pucnjave i direktnog combata. Al živi bili pa vidjeli, brobali bumo kakav god bio 🙂

    • aspirant

      @?ux, 09.10.2015 - 08:21

      Ne bih baš rekao da je igra puno sporija od TF2, no to ovisi i od lika s kojim igraš.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?