HCL.HR

InExile angažirao znanstvenike za Wasteland 2

nebel 27.12.2012.   •   2 komentara


Razvojni tim InExile Entertainment angažirao je vanjske konzultante kako bi bio siguran da je fikcijska priča Wastelanda 2 znanstveno korektna i uvjerljiva.

Kompanija Thwacke Consulting donijet će aktivan doprinos razvoju Wastelanda 2, otkrio je razvojni studio InExile Entertainment. Riječ je o konzultantskoj tvrtci čiji će akademici pomoći developeru da priča njihove igre bude što realističnija, odnosno da zvuči uvjerljivo te da je njezin scenarij korektan u znanstvenom smislu. Međutim, igra neće zbog toga izostaviti svoj (crno)humorističan pristup priči, na što ukazuje dr. Sebastian Alvarado iz spomenute tvrtke:

„Kada smo se umiješali u razvoj igre, postojala je određena bojazan u smislu da ćemo za sve reći kako je nerealistično i izbaciti to iz igre. Ali to nije naš zadatak. Naš je cilj pomoći piscima scenarija, a ne smetati im u njihovom poslu. Wasteland ima vrlo specifičan humor i ludu senzibilnost u prikazu svijeta. InExile je stvorio nekoliko iznimno zanimljivih koncepata, a na nama je da procijenimo koliko su oni uvjerljivi.“ – izjavio je Alvarado.

Dakle, kada znanstvenik za temu post-apokalipse kaže da ima zanimljive koncepte, sigurno nas očekuje originalna i svježa priča kakva je i potrebna izlizanoj tematici post-apokalipse u igrama. Inače, Wateland 2 trebao bi izaći tijekom 2013. godine na PC platformi.

Komentari (2)

  • SuperWarrior

    27.12.2012 - 18:25

    tipfelet Wateland

  • West

    28.12.2012 - 16:45

    Jedva čekam Wasteland 2 !

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?