HCL.HR

Interes za Dota 2 turnirom The International 11 značajno je opao

Zoran Žalac 22.10.2022.   •   13 komentara   •   Industrija videoigara


Ovogodišnje izdanje turnira The International bilježi značajno manju gledanost i fanovi Dote 2 nisu baš sretni s organizatorima.

Turnir The International nekoć je bio događaj koji je postavljao rekorde gledanosti, a zajednica iza Dote 2 osiguravala je ogroman nagradni fond. Međutim, ove je godine nagradni fond turnira nešto manji, a već drugu godinu za redom gledanost je u padu, izvještava PCGamesn.

Punu statistiku gledanosti nemamo jer nisu uračunate brojke gledatelja iz Kine. Međutim, ukupna gledanost u ostatku svijeta pala je čak za 32% u odnosu na The International iz 2020. godine. Još gore, najveći broj istovremenih gledatelja je 40% niži od onoga iz 2020.

Da se razumijemo – još uvijek su to solidne brojke i događaj prati skoro pola milijuna igrača. Međutim, daleko je to od “slavnih dana” The Internationala i pitanje je hoće li se takva gledanost više ikad ponoviti.

Komentari (13)

  • zlakob

    22.10.2022 - 11:15

    Kad i volvo drka igrace, prije 2-3 godine battlepass kad kupis znas da ces dobit neku arcanu, personu i hrpu skinova. Ove godine bp totalno sranje, moras dat 200€ da otkljucas persone i arkana, ko ih jebe…

    • Mrmot

      @zlakob, 22.10.2022 - 12:11

      200 minimum

    • Ravel

      @zlakob, 24.10.2022 - 09:23

      U Doti 2 ne postoje skinovi, nego setovi, ali da, BP je ove godine podbacio u kvaliteti i još k tome je u dva dijela. No čak i kad se to uzme u obzir, onaj koji redovito igra Dotu 2 može do 1. mjeseca do kad BP traje bez problema izgrindat PA i CM personu i doći do 200ih ili 300ih levela.

    • Ravel

      @zlakob, 27.10.2022 - 09:27

      Sada možeš za besplatno uzeti i BP i arcanu (sve koje se mogu kupiti u dućanu), ili ako imaš BP dobiješ 24 levela za free. Očito kompenzacija za sve negativne kritike koje su dobili za ovogodišnji BP.

  • Cobalt

    22.10.2022 - 12:47

    Produkcija ove godine je očajna. James malo spašava stvari ali to je to.

  • Lucija

    23.10.2022 - 17:21

    Kako nece opast gledanost kod EU i US populacije kad je u totalno drugoj vremenskoj zoni od nas

    • Ravel

      @Lucija, 24.10.2022 - 09:23

      Upravo tako, no to su, očito, zaboravili spomenuti u samome članku.

  • Ravel

    24.10.2022 - 09:18

    Ovo je stvarno jedino što ste napisali o ovogodišnjem The Internationalu? Ne pišete o samom turniru, kakvi su mečevi i koliko je TI ove godine iz tog aspekta zapravo dobar, interesantan, nadasve iznenađujuć’ i nepredvidljiv, ne, vi pišete o totalno nebitnim stvarima. Kad ste već krenuli o tome pisati, mogli ste slobodno i spomenuti Battle Pass u dva navrata, kako kruže glasine da Valve misli napraviti službeno objavu vezanu za igru nakon što TI završi i odvojiti se od nje i sl., jer napisati članak koji nema ništa bitnog u njemu dok se ima o čemu pričati vezanog za igru je besmisleno i jadno.

    Ako ne mislite pisati o ičem bitnom za Dotu, bolje ne pisati o igri o kojoj ste slabo informirani i/ili nemate u nju previše interesa da napišete nešto zanimljivog i zapravo vrijednog čitanja.

    • Valhalla

      @Ravel, 25.10.2022 - 08:31

      Obicna gaming vijest ti bi sada da ide u detalje. Zato ti treba Stjepan koji prati TI i igra dotu.
      Gameovi su veoma zanimljivi ali organizacija je losa radi 100 problema kao to da jedan tim moze cuti castere jer nisu boothove pravili kao inace.
      Ovo main event nema smisla da samo top 4 teama zapravo igraju za tjedan dana od zadnjeg gamea radije bi da su razdvojili grupnu fazu i playoff fazu tako da se playoff igra standardno u komadu.

    • Ravel

      @Valhalla, 25.10.2022 - 11:45

      Ako se već vijest piše o tome da je gledanost pala, zašto ne pisati i o razlozima koji stoje iza toga, koja je poanta pisanja. Prvenstveno sam ostavio komentar jer sam vidio da pišu o Doti 2 samo kada je novi TI u pitanju ili kada izađu novi heroji, pa mi je smiješno čitati ovako siromašno napisan članak od portala koji inače nikada nije ozbiljno pisao o igri, njenoj kompetitivnoj sceni i ičem ostalom vezanom za nju.

    • DarioZizu

      @Ravel, 25.10.2022 - 11:03

      Sorry,mos malo pojasnitvsta znaci da ce se valve odvojit od dote ?

    • Ravel

      @DarioZizu, 25.10.2022 - 12:44

      Čekaj kraj TI-a. Kruže glasine već jedno vrijeme, i svi koji su radili s Valveom u sklopu Dote 2 i neki od igrača su natuknuli da Valve planira smanjiti podršku za igru i da slijedi službena najava od njih na kraju turnira u vezi toga.

  • Ravel

    01.11.2022 - 08:26

    Vidim da niste ništa spomenuli o finalu i o tome kako je Tundra dala metlu Secretu i imala povijesni niz, usporediv samo s TI6 Wingsima i TI9 OG-om. Bitno da pišete o ovakvim glupostima u kojima ništa konkretnog ne kažete, još k tome linkate članak u kojem to sve barem piše opširnije pa se postavlja pitanje; ako ste već toliko lijeni, zašto uopće pisati o igri za koju vas nije ni briga? Sumnjam da je riječ o klikovima, i ovim putem ne želim ispasti kao ljuti “fanboy”, ali stvarno ne razumijem zašto pišete o stvarima koji su van područja vaše stručnosti? Nit vi znate išta o Doti 2, nit vaše čitatelje to naročito zanima s obzirom koliko slabo, ako išta, pišete o igri tokom cijele godine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?