HCL.HR

Iz prodaje je na kratko uklonjena igra koja je postala veliki hit na Twitchu

Zoran Žalac 01.07.2023.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Sa Steama je na nekoliko sati iz prodaje nestala trenutno vruća igra Only Up, koja je zadnjih tjedana među najgledanijim igrama na Twitchu.

Zadnjih nekoliko tjedana brojni streameri imaju novu zanimaciju u obliku platformerske igre Only Up. Međutim, igra za koju se prije uopće nije čulo ni znalo prožeta je različitim kontroverzama, a jedna od njih privremeno ju je uklonila sa Steama.

Naime, digitalni crtač pod nadimkom Aboulicious optužio je jučer na Twitteru kako popularna igra Only Up neovlašteno koristi jedan 3D model koji je njegova kreacija. Iako je autor dopustio da se taj model smije koristiti u nekomercijalne svrhe, Only Up je igra koja se prodaje po cijeni od 10 eura, što jasno krši pravila.

Slučajno ili ciljano, Only Up je nakon toga brzo uklonjen iz prodaje na Steamu. Međutim, nedostupnost igre potrajala je svega nekoliko sati te je ista na kraju vraćena u prodaju kao da se ništa nije dogodilo.

Hoće li Only Up ostati u prodaji i koliko dugo – to ćemo još vidjeti. Mnogi ističu kako je igra samo paravan za promociju Goblintown NFT-ova, što se također kosi s pravilima objavljivanja na Steamu. Doduše, na Steamu je zabranjeno prodavati NFT-ove kroz igre, a promocija je već druga, još neistražena strana priče.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • HyPo

    01.07.2023 - 18:21

    Only Up! je samo jedna od niz asset flip igara na Steam. Ima ih puna planina na Steam-u. Tako da me ne čudi da je igra maknuta a onda ponovo stavljena na steam. Koliko sam ja gledao ima vise 2D asset flip igara nego 3D mada njih u 3D ima, samo puno manje. Onaj koga ne zanima baš Steam puno i koji gleda triple AAA igre i indie igre na Steam-u nije baš toliko svjestan koliko je problem velik zapravo. Nadam se da je u redu da napišem ovako jedan tekst, jer je u neku ruku vezano uz Only Up! .

    • ukek

      @HyPo, 02.07.2023 - 08:48

      Iskreno ne znam koliko je to problem generalno, jer zaostalih i neinformiranih osoba uvijek ima na izvoz, takodjer osoba sicusnog mozga koji prate iskljucivo sta drugi rade, te mainstream. Meni osobno drago radi individualaca koji ovako zgrnu dobre pare na doslovno, ali doslovno nula truda. Obicni poligon na kojeg su totalno random nabacani raznorazni flip assets … Decko je ocito pravi profesionalni pastir, nema prljanja ruka, nema znoja, a dobiva 9,75€ po ovci 👌

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?