HCL.HR

Izašao novi Firewatch, izdavač originala ga isprdao na genijalan način

Zoran Žalac 07.04.2017.   •   2 komentara


Firewatch je ovih dana dobio svoj nastavak koji je sve samo ne služben. Lopovluk je brzo otkriven i uklonjen, ali ne prije nego je New Firewatch propisno osramoćen.

Ako vam je nekim slučajem promakla informacija da ove godine dobivamo nastavak Firewatcha, jedne od najboljih indie igara 2016., ne brinite – ne živite ispod kamena. Takozvani New Firewatch ovih je dana doista izašao, na iOS-u, ali osim što je originalnom Firewatchu ukrao naziv, s tom igrom i njezinim developerima nije imao nikakve veze.

Za ovaj iOS isprdak navodno je zaslužan netko pod nazivom Albert Gavril kojemu je izdavač originalnog Firewatcha vjerojatno pomrsio planove lake zarade kada je otkrio da se njihov IP neovlašteno koristi.

Cabel Sasser iz izdavačke kuće Panic, Inc. odmah je prijavio igru kao prevaru te je ista ubrzo uklonjena iz trgovine iOS aplikacija. No, Sasser je otišao i korak dalje te propisno demonstrirao kakve igre zalutaju na AppStore.

Sasserov “Let’s play” video toliko se svidio fanovima Firewatcha da su mu sugerirali kako bi se trebao baciti u YouTuberske vode.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • SemirTheChosen

    07.04.2017 - 12:08

    Eto – makar je on kupio ovu igru.

  • Hipi Vrban

    07.04.2017 - 19:12

    uvijek neki problemi s tim Gavrilima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?