HCL.HR

Izašla je jesenska nadogradnja za Windows 10 (neka netko kaže Xbox aplikaciji)

Zoran Žalac 21.10.2020.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Windows 10 dogurao je do verzije 20H2, s proljepšanim start menijem i još nekoliko sitnih promjena.

Microsoft je jučer lansirao novu nadogradnju svog operativnog sustava Windows 20, verzije 20H2 ili popularnije zvane October 2020 Update. Ažuriranje će s vremenom predložiti svim korisnicima, a oni koji su zainteresirani instalirati ga odmah, mogu ga preuzeti preko službene stranice.

Glavna promjena koja dolazi s verzijom 20H2 očituje se u osvježenom dizajnu start menija. Veliki kvadrati s ikonama aplikacija više nemaju obojanu pozadinu pa start meni izgleda usklađenije s temom Windowsa i manje šareno. Ako imate instaliran Origin Launcher za igre Electronic Artsa, to znači da on u start meniju više neće imati ružnu crnu podlogu (nešto što mi je oduvijek bio trn u oku).

No, nije sve idilično. Microsoftova aplikacija za Xbox još nije uhvatila korak pa unatoč ovom pomaku prema naprijed svejedno imamo crnu ovcu u stadu. Ili bolje rečeno, zelenu ovcu, s obzirom da Xbox aplikacija koristi zelenu pozadinu. Isto tako, neke aplikacije i dalje koriste veće ikone od drugih pa korisnik sam mora raditi na tome da mu start meni izgleda lijepo i usklađeno.

Težak je život za ljubitelje usklađenosti!

Uglavnom, osim promjene start menija s novom verzijom Windowsa 10 postalo je lakše pronaći opciju za podešavanje frekvencije osvježenja ekrana monitora, a kombinacija tipki Alt+Tab sada prikazuje i otvorene tabove u Edge pregledniku.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Saren

    21.10.2020 - 19:21

    Ja jos nisam dobio ni May update 2004 kamoli ovaj lol. Cekat cu da popeglaju probleme kao i uvijek.

  • movie

    21.10.2020 - 21:53

    Ne znam kaj je tu ljepše? Meni sve te ikone i dalje isto izgledaju osim što su boje sada nešto intezivnije na ikonama. Origin nemam instaliran pa ne znam.

  • Rastmahatta

    21.10.2020 - 23:13

    Moje poštovanje

  • Cros80

    22.10.2020 - 10:21

    Od prvog dana koristim better start menu. Besplatna za sada. Skine se u windows store. Napravite plocicu za start kakvu želite. Od igrica, programa, web stranica itd.. mala slika – velika slika. I jos stavite start meni na full screen. Ma milina…
    Steta sto ti ne nudi i sam microsoft. Nego ulazu u neke gluposti koje su im rupe bez dna – a vecina korisnika ne zanima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?