HCL.HR

Izgleda da i PlayStation priprema trgovinu za mobilne igre

Zoran Žalac 22.05.2024.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Sony Interactive Entertainment u potrazi je za arhitektom svoje mobilne platforme za free-to-play igre koje bi mogle stiži u doglednoj budućnosti.

Osim što se u Sonyju ubuduće planiraju fokusirati na lansiranje igara na PC platformu i razvoj live service projekata, zaradu također namjeravaju tražiti i na tržištu mobilnih igara. Konkretne planove za to još nisu otkrili, no nedavno je osvanuo oglas za posao kojim tvrtka traži arhitekta PlayStationove mobilne platforme.

Mobilna platforma može imati više različitih značenja, no u oglasu se spominje dizajniranje platforme koja će nuditi i distribuirati mobilne igre free-to-play formata. Stoga je izgledno da bi se moglo raditi o još jednoj trgovini za mobilne igre, slično onoj koju priprema i ekipa iz susjednog Xbox tabora.

Međutim, dok Xbox svoju trgovinu mobilnih igara planira lansirati već ovoga ljeta, Sonyjeva je vjerojatno još godinama daleko od realizacije. Uostalom, PlayStation za razliku od Xboxa nema igre i serijale koje su im dostupne u mobilnom obliku.

Doduše, postojalo je nekoliko pokušaja da se Sonyjevi serijali s PlayStationa prošire na mobilno tržište. Imali smo tako igre Run, Sackboy, Run iz 2014., Uncharted: Fortune Hunter iz 2016., a potom WipEout Rush (kasnije Wipeout Merge) iz 2021.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • Jere Zaja

    22.05.2024 - 18:04

    Nek se oni fokusiraju na peticu ionako nema igara za nju dovoljno

  • trulex

    22.05.2024 - 18:53

    de ba sony psn u Bosnu

  • SonOfOsiris

    23.05.2024 - 21:04

    Ode slony u 3pm

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?