HCL.HR

Izlazak Atari VCS konzole možda bude odgođen, još jednom, zbog koronavirusa

Zoran Žalac 05.02.2020.   •   2 komentara   •   Tehnologija, Zanimljivosti


Prema zadnjem izvješću tvrtke Atari još nije jasno hoće li pojava koronavirusa u Kini imati posljedice na proizvodnju Atari VCS konzole.

Kad pričamo o novim konzolama koje nam dolaze 2020. godine često izostavljamo trećeg konkurenta – Atari VCS. S razlogom, dakako, jer je upitno hoće li ta konzola biti spremna za izlazak u 2020.

Kratko ponavljanje gradiva: nova konzola tvrtke Atari, koja nije onaj Atari od ranije koji je bankrotirao 2013., najavljena je još 2017. godine i trebala se zvati Ataribox da bi u konačnici bila preimenovana u Atari VCS. Proizvod je trebao biti lansiran u prodaju sredinom 2019. godine, no do tog termina ne da nije bio spreman za pakiranje već nije bio ni u fazi slaganja na pokretnoj traci u Kini.

Trenutno je Atari VCS u pretprodukcijskoj fazi kreiranja dev kit verzija konzole – onih koje idu u ruke proizvođača igara. Na sučelju konzole još uvijek se radi i prema prvim snimkama – daleko je još od dovršetka.

Međutim, kako navode iz Atarija u zadnjem ažuriranju na službenoj stranici, na sljedećih nekoliko tjedana produkcije možda će utjecaja imati koronavirus. Hardver im se, naravno, proizvodi i slaže u Kini, a ako situacija ostane problematična i nakon 10. 2., bit će to potvrda da će Atari VCS još jednom doživjeti odgodu i kašnjenje u produkciji koja zapravo još nije ni krenula.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • DogGaming

    05.02.2020 - 18:13

    Ja sam i zaboravio da ova tragedija treba izać, samo čujem o njoj svaki put kad je odgođena! ?

  • delko

    05.02.2020 - 19:26

    Ne znam sta je cilj ove konzole, razumijem da izadje hardverski slabija konzola tipa Switch ali onda moras da imas ideju kako da privuces narod a ne ovako, izbacis konzolu koja nema nikakav cilj 🙂 Skroz bezidejno 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?