HCL.HR

Jedan Amerikanac tuži 2K Games zbog gubitka novca u NBA 2K igrama

Zoran Žalac 29.11.2023.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


U Kaliforniji je jedan roditelj odlučio podići tužbu protiv tvrtke 2K Games zbog toga što je njegovom djetetu uskraćena virtualna valuta s računa za sportske igre 2K Gamesa.

Vjerujem da bi NBA 2K igre bile dobar materijal za sudsku tužbu na temelju promoviranja kockanja među maloljetnom publikom. Međutim, jedan je roditelj odlučio tužiti 2K Games zbog druge stvari.

U Kaliforniji je ranije ovoga mjeseca tako podignuta tužba protiv 2K Gamesa zbog toga što je jednom maloljetnom igraču s njegovog računa za igre 2K Gamesa uklonjena virtualna valuta. Naime, igrač je imao nepotrošeni novac (VC) u starijim NBA 2K, WEE 2K i PGA Tour 2K igrama, a gašenjem podrške za iste taj mu je novac propao.

U tužbi se navodi kako 2K Games ne nudi nikakvo objašnjenje zašto ne dopušta povrat novca i prilikom kupnje virtualne valute ne daje nikakvo upozorenje da novac propada ako ga se ne potroši prije nego igra izgubi službenu podršku.

A što se tiče te službeno podrške, u tužbi također stoji da se serveri za 2K igre gase nenormalno brzo – već na kutijama igre od prvoga dana stoji informacija kada će se serveri ugasiti. Primjerice, za prošlogodišnji NBA 2K23 već se zna da će se serveri ugasiti 31. 12. 2024., nepune dvije i pol godine nakon lansiranja.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Dajsikeks

    29.11.2023 - 12:27

    Kako znaš da je amerikanac, a da ne kaže da je amerikanac

  • SanKa

    30.11.2023 - 11:04

    ovaj je glup ko 300 kuraca, zasluzuje da mu sve uzmu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?