HCL.HR

Još jedna horor igra bit će pretvorena u film – prilika za zaradu je prevelika da bi se propustila

Zoran Žalac 11.05.2024.   •   1 komentara   •   Filmovi i serije


Serijal horor igara Poppy Playtime bit će pretvoren u film jer vlasnici franšize kažu da je to sasvim logičan korak za nju. I unosan isto tako.

Prije samo nekoliko godina u Hollywoodu je bilo teško progurati ideju adaptiranja videoigara u filmove. Prolazilo je tek nekoliko franšiza (Resident Evil, Tomb Raider, itd.), dok ih je većina bila neuspješna (Max Payne, Hitman, Doom, Monster Hunter, itd.). Međutim, vremena su se promijenila te su videoigre u Hollywoodu vruća roba nakon uspjeha Sonica, Super Marija i Five Nights at Freedyja.

Znamo da nam dolaze filmske adaptacije Borderlandsa, Minecrafta, Ghost of Tsushime, Death Strandinga, The Legend of Zelde… Pisali smo i o tome kako bi svoje filmske verzije trebale dobiti indie igre It Takes Two, Stray, Dredge, Sifu, The Mortuary Assistant i druge. Toj će se listi pridružiti i horor serijal Poppy Playtime.

Prava na filmsku verziju Poppy Playtimea otišla su filmskoj kući Legendary Entertainment. S produkcijom filma se još nije krenulo, ali je filmskoj kući očito bilo važno osigurati prava na franšizu koja ima strelovit rast.

Možda niste upoznati s ovom statistikom (nisam ni ja bio), ali Poppy Playtime je kroz četiri igre u nepune tri godine došao do 40 milijuna igrača. Za pretpostaviti je da je većina tog broja ostvarena kroz Roblox, unutar kojega je ranije ove godine lansiran Poppy Playtime Forever.

U slučaju da vam je Poppy Playtime potpuna nepoznanica, radi se tu o horor avanturi preživljavanja. Podloga za priču je slična kao u Five Nights at Freddy’s utoliko što igrača proganjaju monstruozne igračke, tj. lutke. Za više detalja pogledajte edukativni video gospon Igora.

Komentari (1)

  • Cros80

    11.05.2024 - 11:48

    Ja upoznat. Sinovi je obozavaju. Imaju cak one plišane igracke. Sjecam se kad je krenulo. Narucili smo wagija plisanog preko neta. U 3 mjesecu. Pa sine sta ce ti to. Bio skup. U inat mami narucio onog sa zubima a ne sa osmjehom. Hahahha. Kasnije na moru svaki stand ga je imao za prodaju. O man opet cu morati u kino sa klincima….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?