HCL.HR

Juiced – jurnjava u gradu anđela

Zoran Žalac 13.06.2024.   •   1 komentara


Na današnji dan prije 19 godina pojavio se glavni konkurent Need for Speed Undergroundu u igri zvanoj Juiced.

Svi znamo da je Need for Speed prije 20-ak godina bio kralj ilegalnog uličnog utrkivanja. No, postojala je još jedna igra slične tematike – Juiced. Pojavila se na današnji dan prije 19 godina nakon neizvjesnog razvoja za PC, Playstation 2 i Xbox platforme.

Juiced je bila igra uličnog utrkivanja u kojoj se vozilo i nadograđivalo stvarne automobile. Bila je smještena u Angel City, fiktivni grad baziran na Los Angelesu. Grad je bio podijeljen na osam dijelova, a kako to obično biva – svaki je dio pripadao jednoj vozačkoj grupi.

Te smo grupe mogli izazvati na sučeljavanje osvajanjem “respekta” kroz sudjelovanje u četiri vrste natjecanja: kružna utrka, utrka od točke A do točke B, drag utrka i showoff natjecanje s trikovima. Postojale su također i timske utrke 2v2 i 3v3 formata.

Juiced je u ponudi imao 52 licencirana vozila, uključujući i neke brendove koji se nisu mogli naći drugdje, npr. Holden, Acura, Pontiac, i sl. Također su se u igri mogli pronaći licencirani dijelovi za nadogradnju automobila.

Juiced je u ponudi imao 52 licencirana vozila, uključujući i neke brendove koji se nisu mogli naći drugdje.

Iako je Juiced bio i ostao u sjeni NFS Underground serijala, svojevremeno je igra ostvarila zapažen uspjeh. Prodala se u 2,5 milijuna primjeraka, što je bilo dovoljno da opravda razvoj nastavka zvanoj Juiced 2: Hot Import Nights koji je uslijedio dvije godine kasnije. Tu je serijal ušao u slijepu ulicu i više mu nije bilo povratka. Nažalost, Juiced nikada nije dobio svoje digitalno izdanje te igra danas nije dostupna u redovnoj prodaji.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (1)

  • trulex

    13.06.2024 - 18:32

    Igrao sam ovo dosta, bila je to igra koja je nekako najdetaljnije donijela nadogradnju auta. Već viđeno u nfs ali malo bogatije, i fazon je bio sa pinkslip utrkama. Vežu me dobra sjećanja za ovu igru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?