HCL.HR

Just Cause 3 ima mapu od tisuću kvadratnih kilometara

Zoran Žalac 03.10.2015.   •   6 komentara


Kompetitivni duh kod igara aktualne generacije više se ne svodi na to koja je igra najljepša nego čiji je virtualni svijet veći.

U jednoj od nenapisanih kolumni koja nije izašla iz moje glave razmišljao sam o tome kamo vodi današnji trend da nam igre nude masivne otvorene svjetove. The Witcher 3 vam primjerice može uzeti pola sata čistim jahanjem s jednog kraja mape na drugi. Metal Gear Solid 5 nije naročito masivan, ali ako na misije idete bez konja, zna se dogoditi da pješačite i petnaestak minuta. Čini se dakle, da se igre sve više natječu u tome koja će ponuditi što veći svijet, makar on i bio dosadan ili u potpunosti generiran kompjuterski.

Dobar primjer toga je nadolazeći Just Cause 3, za kojega je upravo potvrđeno kako mu je mapa ugrubo velika oko tisuću kvadratnih kilometara. To vam brojčano možda ne znači mnogo, ali u prijevodu znači jako veliku mapu. Srećom, navigacija po njoj trebala bi biti vrlo brza zahvaljujući vertikalnom kretanju, odnosno mogućnosti leta padobranom, wingsuitom i ostalim vrstama transporta. Također je otkriveno kako će mapa biti podijeljena na tri regije. U prvoj će najprisutnija biti siromašna i bogata naselja. Na drugoj će dominitrati vojne baze, a treća bi trebala biti mješavina to dvoje na šumskom terenu.

Just Cause 3 izlazi 1. 12. ove godine za PC, PS4 te XBO.

Komentari (6)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?