HCL.HR

Kickstarter zabilježio još dvije uspješnice – Grim Dawn i Moebius

Zoran Žalac 19.05.2012.   •   3 komentara


Ovog tjedna završile su Kickstarter kampanje za dva obećavajuća naslova. Grim Dawn prikupio je sredstva za nastavak razvoja, a Jane Jensen osigurala je financije za novu klasičnu avanturu.

Službeno je – HCL obožava Kickstarter kampanje. Pogotovo kada se dotične pokažu uspješnima. Naime, ovoga smo vikenda dobili potvrdu za razvoj dviju zanimljivih igara koje bi u dogledno vrijeme mogle ostaviti značajan trag u svojim žanrovima.

Prvi naslov je već poznati Grim Dawn, klasični H&S RPG tvoraca Titan Questa. Grim Dawn je u izradi već nekoliko godina, no putem Kickstarter kampanje tražio je dodatnih 280 tisuća dolara potrebnih za dovršetak projekta. Igrači su prepoznali potencijal igre te su velikodušno udijelili gotovo dvostruko veći iznos novca. Tim povodom dobili smo nekoliko video materijala iz same igre, kao i obećanje da će se razvojni tim potruditi dovršiti istu što prije. Konkretan datum izlaska još uvijek nije postavljen.

Nešto mirniji žanr klasičnih avantura opet će posjetiti spisateljica Jane Jensen, zaslužna za Gabriel Knight serijal te nedavni Gray Matter. Jensen je u svojoj Kickstarter kampanji prikupljala sredstva za izradu igre zvane Moebius, a uspješno ih je prikupila prije nekoliko dana. Riječ je o tradicionalnoj avanturi u kojoj preuzimamo ulogu trgovca antikvitetima koji se upušta u istragu misterioznih slučajeva diljem svijeta. Vrijedi spomenuti i to da Moebius neće biti jedina avantura iz novoosnovanog studija Jane Jensen te da će se paralelno s razvojem te igre razvijati još jedan projekt, zasad ostavljen u tajnosti. Prema svemu sudeći, mogao bi to biti još jedan nastavak Gabriel Knight serijala.

Komentari (3)

  • Black op

    19.05.2012 - 17:34

    Jel kickstarter to kada prikupljaju pare za taj projekat?

    • HCL_user1000

      @Black op, 19.05.2012 - 20:25

      Da, za bilo koji projekt ALI mora imati neku kako da objasnim…. eeee, ma uglavnom stavis projekt za npr. igricu koliki ti je cilj i imas vrijeme mislim 1 mjesec i fanovi ti salju pare (bogatasi), ali trebas imati to ness ali sad neznam sta

    • Sulik

      @Black op, 22.05.2012 - 06:38

      Stvarno divlji ovi bogataši što pljunu 20$

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?