HCL.HR

Killer Instinct ćemo i preko Steama moći igrati sa igračima na Xboxu

Zoran Žalac 07.09.2017.   •   0 komentara


Killer Instinct pridružit će se listi rijetkih igara koje se preko Steama mogu igrati protiv igrača na Microsoftovoj Xbox konzoli.

killer-instinct-pc

Tvrtka Microsoft rado bi PC igrače navela da kupuju igre u Windows (10) trgovini, ali je jasno da im je uloga tek sporedna pokraj Steama koji okuplja zajednicu preko stotinu milijuna PC igrača. Samim time, u Microsoftu su popustljivi pa ne zaključavaju sve svoje “Xbox ekskluzive” na Windows trgovinu nego ih naposljetku puštaju i na Steam. Takav je to slučaj bio sa Quantum Breakom, Dead Risingom 4, a uskoro će se listi pridružiti i tabačina Killer Instinct.

Ono što je posebno interesantno kod te igre jest što njezina Steam verzija neće biti zasebna, odnosno neće razdijeliti bazu igrača po platformama. To znači da će svi igrači, neovisno o tome igraju li verziju sa Windows trgovine, Xbox One konzole ili pak Steama, moći igrati jedni protiv drugih u multiplayeru.

Iako je ovo tehnički izvedivo, vrlo malo igara zapravo koristi tu mogućnost. Prošle godine, npr., Activision nije htio spojiti PC igrače CoD: Infinite Warfarea na Steamu i Windows trgovini, čime se nepotrebno segmentirala publika na jednoj platformi. S druge strane, tek je Rocket League donio mogućnost da PC igrači na Steamu igraju mečeve protiv igrača na Xbox One konzoli.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?