HCL.HR

Kodi se vratio na Xbox, platformu s koje je i potekao

Zoran Žalac 29.12.2017.   •   8 komentara


Alat za reprodukciju različitih multimedijalnih formata zvan KODI od sada je dostupan na još jednoj platformi – Xbox One konzoli.

kodi-xbox-store

Xbox One platforma danas je dobila iznimno korisnu aplikaciju koja nije dostupna na ostalim konzolama, pri čemu mislimo na PS4 i Switch. Radi se o popularnom multimedijalnom centru zvanom Kodi, koji služi kao polazna aplikacija za reprodukciju različitih datoteka, uključujući streamanje legalnih, ali i ilegalnih sadržaja.

Kodi je moćan player otvorenog koda i na jednom mjestu može objediniti hrpu usluga, od kojih će neke sada po prvi puta postati dostupne na Xbox One konzoli, odnosno konzolama S i X modela. Kodi je na Xboxu za sada u Alpha izdanju i neke funkcionalnosti možda sadrže bugove.

Zanimljivo je kako se Kodi ovime zapravo vratio na platformu s koje je i startao. Prvotno je to bio program zvan Xbox Media Center i koristio se na prvoj generaciji Xbox konzola, i to onih “hakiranih”, odnosno modificiranih.

Označeno sa:

Komentari (8)

  • moordrak

    29.12.2017 - 14:01

    Opa! Ovo je fantastična vijest! Zbog Kodija tj, xbmc-a bih mogao nabaviti XboxOneX! Moram istražiti što ovo stvarno znači. Mogla bi moja Ubuntu kanta u zasluženu penziju…

  • jozkecar1

    29.12.2017 - 14:32

    Mislim da je Kodi jedna od rijetkih app. koje koristim i s kojom sam proveo dane, tjedne i mjesece. Jako mi se sviđa ova vijest.

    • Pararera

      @jozkecar1, 29.12.2017 - 16:12

      Meni mal mal ne radi neki program haha

  • dex19

    29.12.2017 - 14:40

    Kodi je super, instalirao sam ga na stari raspberry pi model B, još danas nakon 2 godine radi bez beda za filmove i yt

  • Alan Shogun

    29.12.2017 - 21:26

    Imate li kakva mišljenja za Hrvatsku verziju CroKodi?

    • moordrak

      @Alan Shogun, 30.12.2017 - 00:23

      A koji će ti to klinac? Osobno, ne volim forkove glavne aplikacije. Što toliko ne razumiješ engleski? To je Kodi podešen za hrvatske sadržaje. Recimo. Kodi inače možeš sam podesiti kako god želiš i već odavno ima podršku za hrvatske titlove. Čak je i sučelje prevedeno na hrvatski. Sa verzijom 17, Krypton, su totalno promijenili interface i način podešavanja. Dodaci tipa Cro on demand više ne radi nego radi, Exodus isto malo radi malo ne, sada je aktualan Covenant , Phoenix je mrtav, Movie25 trenutno radi itd. Što se pluginova tiče, Kodi je uvijek bio igra mačke i miša. Repozitoriji iz kojih instaliraš dodatke stalno sele, stalno se događa neki vrag. Prošlo je vrijeme kada si jednom podesio sve i mjesecima zaboravio na postavke. Previše ljudi koristi blagodati Kodi pluginova pa su se na tvorce tih dodataka okomili svi. Resistance is not futile!

    • apach

      @moordrak, 30.12.2017 - 09:25

      Sve si u pravu.

  • L3gi0naR

    30.12.2017 - 10:05

    Xbox Media Center ilitiga XBMC sam imao još na modanome Xboxu,2004 god.Ispred svog vremena je bio taj player tada sa tonom podržanih formata.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?