HCL.HR

Kojima i del Toro ipak će imati svoj zajednički projekt

Zoran Žalac 25.07.2015.   •   2 komentara


Tvorac Metal Geara i poznati filmski redatelj neće raditi na otkazanom Silent Hillsu, ali će ipak surađivati na sasvim novom projektu.

U razgovoru za IGN slavni filmaš Guillermo del Toro izjavio je kako suradnja između njega i Hidea Kojime nije završila otkazivanjem Silent Hillsa, ili bolje rečeno izglednim Kojiminim odlaskom iz Konamija.

„Volim raditi s Kojima-sanom. Još uvijek smo u kontaktu. Još uvijek smo prijatelji i gledamo da odradimo nešto zajedno, ali to neće biti Silent Hills.“

Del Tora očito prati nesreća u industriji videoigara. Još prije Silent Hillsa s kompanijom THQ pripremao je igru koja se trebala zvati inSane, ali je projekt propao zajedno s THQ-om prije nešto više od dvije godine. Tu igru nikada nismo vidjeli u akciji, no Silent Hills smo u svojevrsnom demou igrali, pa je izgledalo da će del Toro konačno nešto i dostaviti.

Kako on kaže, trebala je to biti igra koja bi pomicala granice aktualnih konzola.

„Mislili smo napraviti igru koja se stvarno igra s vašom svijesti. Jedan od najboljih dijelova Metal Geara je Psycho Mantis. U planu smo imali takve stvari, ideje da igra ima interakciju s igračem.“

Na kraju ništa od toga, ali tko zna – možda Kojima-san i del Toro jednoga dana smisle i nešto bolje od Silent Hillsa.

Komentari (2)

 • R4iden

  25.07.2015 - 17:03

  Kickstarter lijepo zvuci, ali mislim da Kojima nebi mogao dobit para kolko bi htio jer znamo kolko dugo izrada njegovih igara traje. Mozda bi mu cak i najbolje bilo da ode u Sony, a igru iz inata nazvat Quiet mountains il tak nes.

  • Wingmaker

   @R4iden, 25.07.2015 - 20:30

   Zapravo, "Tiha voda brege dere" lol 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!