HCL.HR

Krajem ovog mjeseca gasi se Raptr, platforma za optimizaciju PC igara

Zoran Žalac 08.09.2017.   •   11 komentara


Poslije deset godina postojanja i uz milijunsku bazu korisnika, gamerska platforma Raptr prestaje postojati 30. ovog mjeseca.

Raptr_head

Nakon deset godina postojanja došao je kraj platforme zvane Raprt. Platforma koja je PC igračima pomagala optimizirati igre za optimalno izvođenje, a kasnije i pri snimanju gameplayja u istima, bit će ugašena 30. ovog mjeseca, najavio je njezin osnivač Dennis “Thresh” Fong, poznat i kao lik koji je među prvima koristio WASD kobinaciju tipki na tipkovnici.

Fong kaže kako se dosta stvari promijenilo unazad deset godina te da Raptr jednostavno više nije potreban igračima. Doista, većina klijenata za igre ionako je preuzela dosta opcija koje je Raptr koristio, AMD ga više ne gura u sklopu svoje Gaming Evolved kampanje, a mogućnost snimanja gameplayja odvojila se u zasebnu Plays.tv aplikaciju koja neće biti oštećena gašenjem Raptra.

U svojim najboljim danima, unazad tri godine, Raptr je koristilo preko 22 milijuna igrača. Jeste li ga i vi koristili?

Označeno sa:

Komentari (11)

  • Pararera

    08.09.2017 - 20:15

    Da

  • KhorneFlake

    08.09.2017 - 20:20

    Koristio, bio je i više nego ok, i pravio je jako dobre snimke. Kako je izašao ReLive driver za njim više nije bilo potrebe, a i Plays tv sam koristio nakratko.

    • Zoran Žalac

      @KhorneFlake, 08.09.2017 - 20:23

      Ja do dana današnjeg nisam uspio snimiti ništa s tim ReLiveom. Plays.tv mi je bio dobar, dok mi iz nekog razloga nije prestao reagirati kompletno.

    • KornjacaNS

      @Zoran Žalac, 08.09.2017 - 21:06

      izvini sto cu ovako da napisem ali samo smotan covek nije uspeo da snima sa relive, toliko lako je podesiti da je smesno. prvo u wattmanu ukljucis relive a onda u opcijama podesis kako i sta hoces. snimio sam dosta gameplaya sa relive dok sam koristio rx 480 i uopste nije bilo da udara na performanse i fps u igrama a sada imam 1060 6gb. ovo nije poruka da te omalovazavam nego se jednostavno nisi dovoljno potrudio. jos jednom se izvinjavam ako sam te uvredio.

    • Zoran Žalac

      @KornjacaNS, 09.09.2017 - 08:27

      Pa nije da ne znam podesit, nego ne prepoznaje igru, a onda kada mi i snimu nešto, fajl se ne može otvoriti nijednim playerom jer nije snimio kako treba.

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 09.09.2017 - 10:42

      Haha…kad ne znas 😉 A jesam se nasmijao sada jbmti… Inace se rijetko tko usudi HCLasima tako nesto napisati, ne znam zasto jer ste uvijek spremni na zezanciju ali lik me bas nasmijao 🙂

    • KornjacaNS

      @Zoran Žalac, 09.09.2017 - 11:11

      Ne znam stvarno sta niej dobro kdo tebe ali kako ne moze da ne prepozna igru? Mozda jednostavno trebas sistem da reinstaliras ako je moguce ili mozda su drajveri pobrljavili, vecina ih samo ovako obrise i onda im zaostanu repovi koji prave konflikte, uvek ali uvek kada sam drajvere menjao obrisem ih ovako pa sa ddu ih iz safemoda ocistim a onda sa ccleaner obrisem registry pa tek tada instaliram nove drajvere spremne u offline modu bez neta sa administartor dozvolom. Jel neki put je znao win 10 da cim vidi da nema drajvera u racunaru da on povuce svoje sa neta zato naucen tim iskustvom sada kada instaliram nove drajvere uvek zavrnem net na par min dok ne prodje instalacija.

  • JohnSence

    08.09.2017 - 20:27

    Koristio sam ga i bio je totalni bol u guzu. Stalno neke obavijesti i nije mi bas nesto optimizirao. Plus bile su ko one nagradne igre koje nikako nisu funkcionirale i samo sucelje programa nije bilo bas nesto. Zao mi je sto se gasi al nije mogao opstat s tom politikom bez nekih novih opcija

  • smasher666

    09.09.2017 - 01:49

    Gvlano da sam dobio preko njega free COH2 😛

  • snooker

    09.09.2017 - 09:40

    Koristio sam ga možda jedan dan, ako i toliko

  • Armin44

    09.09.2017 - 21:50

    Ostat će mi u sjećanju da nije radilo kad sam instalirao Windows 10,tu i tamo sam nešto snimio na win7 i radilo je ok. ReLive je sad daleko bolji komad softvera.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?