HCL.HR

Kreator Garry’s Moda financirat će razvoj prethistorijskog survivala Before

Stjepan Fikter 27.09.2014.   •   1 komentara


Iako Facepunch Studios u vlastitoj produkciji ima Rust, to im neće smetati da pruže financijsku podršku za razvoj Beforea, u kojem ćemo preživljavati u prethistorijskom svijetu.

Žanr preživljavanja postao je veoma popularan, toliko da pravo pitanje postaje hoćemo li mi moći preživjeti sve najavljene naslove. Kako ih je dosta u izradi, svaki novi naslov u ovome žanru treba imati ono nešto da privuče oko publike, a kod Beforea će to biti umjetnički stil – što je i jedan od razloga zašto je kreator Garry’s Moda, Garry Newman, odlučio financijski podržati razvoj igre.

Before nas stavlja u prethistorijsko vrijeme u kojem ćemo voditi pleme kroz različite izazove u surovom i nemilosrdnom svijetu. Uz već standardne elemente vezane za žanr, očekuje nas i razvijanje vlastite kulture, vjerovanja i rituala. Kako je na igri radio samo Bill Lowe, zbog nedostatka vremena i financija razvoj je bio veoma usporen. Tu je uskočio Garry koji je predložio Billu da zajedno naprave igru, a Facepunch će mu omogućiti da zaposli koga god želi za razvoj.

Ovo je svakako lijepa gesta od Newmana i njegovog studija, pogotovo jer oni razvijaju Rust, svoju viziju survival igre. Kada bi Before trebao ugledati svijetlo dana nije otkriveno, a trenutačno je samo poznato da se planira izdavanje na PC-ju, Macu i Linuxu i da se radi na igrivoj alphi u ovome trenutku.

Komentari (1)

  • Cro007

    27.09.2014 - 15:51

    Valjda neće završiti kao fail od Stomping Land-a

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!