HCL.HR

Kreatori League of Legendsa otpustili 530 zaposlenika

Zoran Žalac 23.01.2024.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Studio Riot Games najavio je otpuštanje 11% svoje radne snage te promjene planova za neke svoje trenutne i buduće igre.

Nastavljaju se masovni rezovi u industriji videoigara. Nije gotov ni prvi mjesec ove godine, a otkaze je već dobilo više od tri tisuće radnika. Nova runda otpuštanja sada je zahvatila tvrtku Riot Games.

Proizvođači popularnih igara kao što su League of Legends i Valorant najavili su kako će eliminirati 530 radnih mjesta, tj. otpustiti 11% svoje radne snage. Otpuštanja će zahvatiti više različitih pozicija, a u Riotu ističu kako će značajnije pogoditi timove koji se ne bave samom izradom i održavanjem igara.

Iz Riota se ispričavaju svima koji će dobiti otkaz, tvrdeći kako je tvrtka od 2019. godine ulagala u previše stvari odjednom te da im se neke značajne investicije nisu isplatile kako su mislili da hoće. Kako su troškovi sada narasli toliko da nije održivo raditi na više stvari odjednom, iz Riota tvrde da je ključno povući ovakav potez kako bi se zaštitilo osnovno poslovanje.

Osim što će podijeliti otkaze za 530 radnika, u Riotu planiraju i prilagoditi poslovanja u razvoju igara, esport scene i drugih segmenata. Kartaška igra Legends of Runeterra tako će ubuduće funkcionirati s manjim razvojnim timom jer u Riotu navode kako im financijski nije uspješna koliko bi trebala biti.

Inicijativa Riot Forge, kroz koju su eksterni studiji razvijali manje igre u svijetu League of Legendsa, ubuduće više neće biti aktivna. Iz Riota poručuju kako ne zatvaraju vrata za single-player iskustva u LoL svijetu, ali to više neće biti igre kao što su bile Ruined King, The Mageseeker i Song of Nunu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • MeDoNjA

    23.01.2024 - 09:45

    Pa kad za marketing das 0 evra , bukvalno sam za nunu igru saznao pre mesec dana i to tako sto sam slucajno skrolovao steam-om. The mageseeker ni ne znam sta je , a jedino sto sam cuo je da prave Riot MMO i to samo od prijatelja koji jos uvek igraju LoL , nadam se da ce odraditi marketing za to, s tim sto bi igra sama po sebi trebala biti velika.

  • SPGamerAzrael

    23.01.2024 - 10:20

    Sta je; Ruined King, The Mageseeker i Song of Nunu?
    Ja za te igre nisam nikad cuo, mozda bolje i da nisam…

    • Zoran Žalac

      @SPGamerAzrael, 23.01.2024 - 11:37

      Single-player igre u svijetu League of Legendsa, različitih žanrova. Obično fokusirane na jednog ili nekoliko likova iz LoL-a.

    • ukek

      @SPGamerAzrael, 23.01.2024 - 18:49

      Ima ih vise, cjela lista ovdje. Sve prosjecne, overpriced, sto je ocekivano. Bukvalno placas visoku cijenu iskljucivo zato jer je to taj poznati “Riot Games” .. zaobilazi takve gadosti u sirokom luku, moja preporuka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?