HCL.HR

Kupci korištenih Wii U konzola mogu besplatno skinuti igre starog vlasnika

Igor Belan 05.01.2013.   •   13 komentara


Podaci o digitalno kupljenim igrama vežu se za samu Wii U konzolu umjesto za Nintendo Network račun korisnika, pa ako kupite korišteni Wii U dobivate i pristup igrama bivšeg vlasnika.

Ukoliko kupite korištenu Wii U konzolu, mogli bi se ugodno iznenaditi besplatnim igrama na eShopu koje vam je tamo ostavio prijašnji vlasnik. Jedan korisnik NeoGAF-a doživio je upravo takvo iznenađenje i pohvalio se kako je kupivši korišteni Wii U vidio da može potpuno besplatno ponovno skinuti sve igre koje je prijašnji vlasnik kupio putem konzolina eShopa. I sve to unatoč činjenici da je prijašnji vlasnik prije prodaje izbrisao te igre iz konzoline memorije zajedno sa svojim korisničkim računom. Dapače, novi vlasnik konzole je i sa svojim potpuno novim korisničkim računom mogao besplatno preuzeti igre koje je prijašnji vlasnik kupio.

Stvar je u tome da se kupnje obavljene putem Wii U eShopa vežu za samu Wii U konzolu umjesto za individualni korisnički račun, odnosno jedinstveni Nintendo Network ID. Ovo je već otprije poznata informacija, a Nintendo je tako odlučio jer na taj način svi korisnici jedne Wii U konzole u jednom domaćinstvu mogu lako pristupiti svim igrama kupljenima na toj konzoli (moguće je napraviti do 12 korisničkih računa na jednoj konzoli).

No ono o čemu do sada nismo razmišljali je što se desi s tim softverom kada želite prodati svoju Wii U konzolu, a čini se da u tom slučaju nemate druge opcije nego ju prodati zajedno sa svim kupljenim digitalnim sadržajem. To zapravo i nije tako loša stvar – jer napokon možete bez muke s korisničkim računima prodati svoj digitalni sadržaj, no loša vijest je da ako u budućnosti poželite opet kupiti Wii U, morati ćete ponovno kupiti i digitalni sadržaj čak i ako se spojite na svoj stari Nintendo Network račun.

Mi ni ne razmišljamo o prodaji naše Wii U konzole, ali kad malo razmislimo, da ju netko sada kupi od nas dobio bi uz nju i preko 1500kn vrijednosti digitalno preuzetih igara. A konzola je tek nedavno izašla na tržište. Inače, o Wii U konzoli i igrama raspravljamo u našem Wii U podforumu pa ako već imate konzolu ili razmišljate o nabavljanju iste, provjerite o čemu tamo raspravljamo i pridružite se.

FORUM: Nintendo Wii U

Komentari (13)

 • CroDruid

  05.01.2013 - 12:03

  Super je taj Wii U, al mi je još uvijek preskupa. 🙁

 • GamerIN_HD

  05.01.2013 - 15:20

  Šrot!

  • SonOfOsiris

   @GamerIN_HD, 07.01.2013 - 13:14

   možda ti jesi

 • mj95

  05.01.2013 - 17:26

  to je odlično sad da je samo nadavit polovni

 • Dr.Ares

  05.01.2013 - 17:39

  bravo Nintendo! Ja ovo kupujem čim mi dođe DIners 🙂 12 rata i to je to,!

 • l)oolvl

  05.01.2013 - 19:11

  mene zanima radi li ovo isto i za 3DS

 • n3n0

  05.01.2013 - 23:29

  a sto ako ti se pokvari konzola i moras kupit novu 🙂

 • dreamsnake

  24.02.2014 - 08:50

  Volim Nintendo, ali iskreno ovo je totalno glupo zamišljeno, imam wiiu i par digitalno kupljenih igara i kad sam saznao za ovu glupost od tad sve igre kupujem u retail verziji, tako barem znam da sam ja 100% vlasnik te igre i ako se kojim slučajem odlučim za prodaju konzole barem ću te igre moći dodatno naplatiti, jer koliko m je poznato ljudi baš i ne cijene digitalni sadržaj. Sony i njihov način aktivacije konzola je puno bolja i pravednija shema, al dobro sve u svemu wiiu je super .

 • GamerIN_HD

  @Artyom, 06.01.2013 - 01:17

  zasto bi kupovao novi wii u?odnosno zasto bi ga uopce kupovao?hmm…

 • Ementaler

  @Artyom, 06.01.2013 - 08:45

  Moguće je prebaciti Nintendo Network ID na drugu konzolu, ali za to moraš kontaktirati Nintendo, a trenutno je samo Nintendo of America potvrdio da takav transfer može raditi. I nije baš skroz jasno podrazumijeva li takav transfer i transfer digitalnog sadržaja na novu konzolu (trebao bi, ali nije jasno)… a nije jasno niti što se desi sa tim sadržajem na staroj konzoli (bila ona pokvarena ili prodana) – vjerojatno se nakon transfera više ne može pristupiti prethodno kupljenom sadržaju.

 • ThOr VeLikI

  @Artyom, 06.01.2013 - 19:23

  pa to je bar jednostavno odgovoriti, to je nintendo a ne sony ili microsoft, NINTENDO SE NE KVARI!!!

 • Mileni

  @Artyom, 07.01.2013 - 00:58

  Naravno, Nintendo je pun nano botova koji sami popravljaju konzolu.

 • SonOfOsiris

  @Artyom, 07.01.2013 - 13:13

  Dobro thor priča, niti jedna nintendo konzola mi se nije nikada pokvarila, što ne mogu reć za ostale

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!