HCL.HR

Još jedna prijenosna “konzola”? Navodno stiže Lenovo Legion Go

Zoran Žalac 01.08.2023.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Lenovo navodno se priprema za ulazak na tržište ručnih PC uređaja za igranje s proizvodom koji bi se trebao zvati Lenovo Legion Go.

Steam Deck i ROG Ally mogli bi uskoro dobiti još jednog konkurenta. Kako prenosi portal Windows Central, tvrtka Lenovo planira lansirati prijenosni / ručni PC za igranje zvan Lenovo Legion Go.

Prema neslužbenim informacijama, taj bi uređaj trebao imati 8-inčni ekran, koristiti novu generaciju AMD-ovih čipova (Phoenix) te bi trebao pokretati Windows 11 sustav.

Vrijedi spomenuti da su iz Lenova već imali sličan prototip prijenosnog uređaja za igranje, kojega su zvali Lenovo Legion Play. Međutim, taj je uređaj bio fokusiran na streaming igara, slično kao Logitech G Cloud ili nadolazeći Sonyjev Project Q.

Sve češću pojavu ovakvih uređaja potaknuo je uspjeh Valveovog Steam Decka. Iako nikad nije otkriveno u koliko se primjeraka prodao Steam Deck, činjenica je da je to većinu godine najprodavanija stvar na Steamu.

Komentari (2)

  • 312AE

    01.08.2023 - 12:54

    Renesansa handhelda, a Sony bude ju prespaval s svojim glupostima 😴

  • Strahinja Radonjic

    03.08.2023 - 17:42

    Hoće li to đubrence uopšte moći pokretati igre ili je to samo Windows 11 pokretač za korišćenje Nvidie GeForce Now za strimovanje igara? Za mene to nije nikakva prenosna konzola… Isto kao što izdavači povlače svoje igre sa GFN tako i Nvidia treba da opali šamar svim tim “prenosnim konzolama”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?