HCL.HR

Lethal Company je novi Steam hit, kupuje se više od Call of Dutyja

Igor Belan 21.11.2023.   •   6 komentara


S preko 23 000 pozitivnih recenzija, Lethal Company straši, plaši i nasmijava svoje igrače zanimljivim konceptom co-op horora, a košta svega 10 eura.

Nisam još probao Lethal Company, ali po svemu što čujem – moram skočiti na to što prije. Riječ je o sci-fi hororu u kojoj s još troje frendova trebate skupljati resurse na nekakvom napuštenom mjesecu. U svakom pokretanju igre cilj vam je zajedničkim snagama zaraditi određeni novac za svoju korporaciju, ali stvari malkice komplicira činjenica da je mjesec na kojem se nalazite najvjerojatnije uklet.

Teško je opisati cijelu stvar, ali neki kažu da je to kao da su Phasmophobia i Deep Rock Galactic dobili bebu. Ima specifičnu staromodnu estetiku koja pomaže stvoriti jezu, a pruža određenu slobodu u gameplayu pa svaki pokušaj s vašom ekipom može biti jedinstven. Ima momente napetosti i straha, a mehanike naglašavaju i potrebu za timskim radom, pogotovo uz proximity voice chat – zamislite samo da odjednom ne čujete više kolegu jer je nestao u mraku.

Bilo kako bilo, developeri su očito pogodili s tim konceptom jer Lethal Company trenutno ubija na Steamu. Trenutno je na trećem mjestu najbolje prodavanih igara na Steamu, što je bolje od Call of Dutyja i Baldurs Gatea 3, s preko 116 000 simultanih igrača u jednom trenutku ovih dana. Dapače, dok ovo pišem 33 000 igrača bori se zaraditi taj novac za svoju korporaciju, unatoč svemu što čeka u mraku.

Jeste vi već isprobali Lethal Company?

Komentari (6)

  • LukaPlaysLL1

    21.11.2023 - 12:44

    Nego što, ja i ekipa uživamo, jako zabavna igra

    • Chimichangas

      @LukaPlaysLL1, 21.11.2023 - 12:59

      što se točno radi u igri, ne kuzim bas

    • Bakinson

      @Chimichangas, 23.11.2023 - 07:44

      Vi ste zaposlenici firme kojima ke zadatak skupljanje vrijednog otpada na napustenim gradjevinama na raznim mjesecima. Igra se na “runde” gdje je runda jedan radni dan. U 3 dana morate ispuniti kvotu kako bi zaradili novac od kojeg kupujete opremu. Zaplet je da vecina tih mjeseci je opasno, sto od prirodnih uvjeta, sto od aliena koji vas ganjaju dok trazite loot. Veoma je interesantna mehanika proximity voive chata koja dovodi do situacija da ni ne znas dali su kolege zivi, dali jos traze ili su sr izgubili sto dovodi do situacija gdje ne znate dali da jednostavno uzmete sta ste nasli i barem nesto zaradite, ili da trazite kolege koji imaju jos loota ili opreme na sebi u nadi da ih spasite i zaradite bolje. Odlicno je s ekipom igrat. Bez ekipe nezzz kolko se isplati.

  • Dajsikeks

    21.11.2023 - 13:05

    Mislim, vidjet ćemo sljedeći mjesec koliko se stvarno prodao COD

  • Nemanjazzz

    21.11.2023 - 15:06

    Indie dev napravi inovativnu igru ili kombinaciju vec postojecih ideja i to bude veci hit od sablonske aaa igre? To je muzika za moje usi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?