HCL.HR

Licencirane Star Wars igre od sada će izlaziti pod oznakom Lucasfilm Games

Zoran Žalac 12.01.2021.   •   1 komentara


Službeni identitet Star Wars videoigara ubuduće će biti prezentiran pod brendom zvanim Lucasfilm Games. Ništa se ne mijenja, doduše.

Nekoć davno imali smo razvojni studio LucasArts, izvorno zvan Lucasfilms Games, koji je radio raznorazne Star Wars igre, ali i klasike point’n’click žanra kao što su Monkey Island i Grim Fandango. Studio je 2012. godine pripao Disneyu te je godinu dana kasnije u potpunosti zatvoren. Jučer je najavljeno kako se Lucasfilm Games vraća – ali ne kao studio već samo kao naziv za brend licenciranih Star Wars igara.

Ubuduće će sve licencirane Star Wars igre biti prezentirane pod tim “službenim identitetom” premda se time praktički ništa ne mijenja nego se samo uvodi još jedan logotip prije pokretanja igara. I dalje će sve igre Star Wars serijala raditi ekipe koje za to dobiju licencu. Odnosno, u Disneyu neće biti interno razvijanih Star Wars igara. Ali, to ne znači da neće biti Star Wars igara – bit će ih jer su nevjerojatno unosne.

Kako stvari trenutno stoje, još će neko vrijeme prava na Star Wars biti kod Electronic Artsa, premda će postojati neke iznimke poput LEGO Star Warsa kojega razvija TT Games, studio koji nema veze s Electronic Artsom.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • vojnovic4

    12.01.2021 - 19:38

    Nadam se da ce davati licencu ostalim studijima kad prode ugovor sa EA znaci ne ekspluzivu nego po igri. pa da mozemo dobit razlicite igre kao sta je SW knight of the old republic itd

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?