HCL.HR

Life is Strange dobio prvi dev diary te sistemske zahtjeve za PC

Ante Malenica 10.01.2015.   •   1 komentara


Otkrijte iz developerske perspektive o čemu se radi u epizodnoj avanturi tvoraca akcijske avanture Remember Me, kao i koja će vam konfiguracija trebati.

Sjećate se igre Remember Me? Akcijske avanture gdje smo u ulozi protagonostice Nilin u pomalo distopijskoj budućnosti Pariza pokušali otkriti misteriju iza ukradenih sjećanja? Ako ne, preporučujemo da bacite oko na recenziju našeg Juraja koji je upravo velike pohvale dao samoj ideji igre, svijetu, likovima i ostalome što čini dobru avanturu.

Nažalost, za veći uspjeh igre izostala je inovacija na području gameplaya, no pariški studio Dontnod sigurno je dobro upio upućene kritike te punim plućima zaronio u svoj novi projekt, epizodnu avanturu Life is Strange čija prva epizoda, ako ste zaboravili, stiže u prodaju već 30. siječnja.

Igra je inače prvi puta najavljena još u kolovozu prošle godine, no eto, konkretniji pogled na ovaj projekt dobivamo tek sada pred izlazak, gdje u prvom 10-minutnom developer diary videu imate priliku upoznati temelje na kojima je izgrađena igra – dakle tematika, svijet, priča i likovi. Ovo je prvi video od predviđena tri tako da u nastavku mjeseca očekujte preostala dva dijela.

Budući da igra pored konzola stare i nove generacije stiže i na PC, otkrivena je minimalna i preporučena konfiguracija nužna za pokretanje igre. Bez brige, nije ništa strašno, ovo će lako prožvakati računala stara i nekoliko godina.

MINIMALNA PC KONFIGURACIJA: OS: Windows Vista
Procesor: Dual Core 2.0GHz or equivalent
Radna memorija: 2 GB RAM
Grafička kartica: ATI or NVidia card w/ 512 MB RAM
HDD: 3 GB

PREPORUČENA PC KONFIGURACIJA: OS: Windows 7
Procesor: Dual Core 3.0GHz or equivalent
Radna memorija: 2 GB RAM
Grafička kartica: ATI or NVidia card w/ 1024 MB RAM (NVIDIA GeForce GTX 260 ili ATI HD 4890)
HDD: 3 GB available space

Komentari (1)

  • adycro

    11.01.2015 - 10:08

    Cini se da ce obecavajuca avantura, zahtjevnost je u rangu graficke kvalitete, mada za jednu kvalitetnu igru nikad grafika ne bih trebala biti presudna.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?