HCL.HR

Direktor Iron Mana preuzima kormilo nad nadolazećom Star Wars serijom

Petra Rukav 08.03.2018.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Jon Favreau, najpoznatiji po svom režiserskom radu na Iron Man te The Jungle Book filmovima, preuzeo je odgovornost nad live action Star Wars serijom koja stiže na Disneyjevu streaming uslugu.

Nije pretjerano reći da je Star Wars franšiza veoma važna za Disneyjevu streaming uslugu, koja će biti lansirana 2019. godine. Naime, u drugom mjesecu otkriveno je kako jedna od najvećih filmskih produkcijskih kuća u planu ima nekoliko Star Wars projekata koji će biti dostupni isključivo na njihovoj platformi. U spomenute projekte ubraja se i live action TV serija za koju će biti zadužen Jon Favreau kao scenarist te izvršni producent.

„Da ste mi kao jedanaestogodišnjaku rekli da ću jednoga dana pričati priče o Star Wars univerzumu, ne bih vam vjerovao. Jedva čekam da se upustim u ovu uzbudljivu avanturu“, poručuje Favreau.

Favreau je već ranije kolaborirao s Disneyjem, pa tako njegov životopis obuhvaća rad na Iron Manu, Iron Manu 2, Avengers filmovima, live action verziji The Jungle Booka, koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolji vizualni efekti, a trenutno radi na live action remakeu The Lion Kinga. Također, vrijedi spomenuti kako je Favreau bio i u profesionalnom doticaju sa Star Wars serijalom. Naime, pojavio se u animiranoj Star Wars: The Clone Wars seriji te će posuditi glas „važnom izvanzemaljcu“ u nadolazećem Solo: A Star Wars Story filmu.

Disney i Lucasfilm nisu otkrili kada bismo otprilike mogli očekivati Favreauovu viziju Star Wars serije, no sasvim je moguće da Disney priprema primamljiv katalog kojim će proslaviti pokretanje svoje digitalne platforme koncem 2019. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Osvrtnik - Filmski Osvrti

    08.03.2018 - 21:32

    Još čekamo samo Star Wars paštetu 🙂

  • Slash

    08.03.2018 - 23:16

    Ma čekamo Stars Wars špagete!

  • PrydaCro

    08.03.2018 - 23:53

    ma ja nastavak feministickog Star warsa whoop di do…

    • Sinek

      @PrydaCro, 09.03.2018 - 10:18

      A all-blacks spinoff? Ha? Okupi se postava Black Panthera i film ima garantirano 96 na Metacriticu

  • MoGaming

    09.03.2018 - 11:34

    Može i direktor teletabisa samo da netko preuzme i spasi ime

  • Ovcaodnovca

    09.03.2018 - 17:29

    Ovaj zadnji film…. je mozda kao film ok… no za Star Wars lore je katastrofa…. no dodatnok Expanded materijala nije za odbacit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?