HCL.HR

Mađarski side-scroller Ironkraft: Road to Hell ima apsurdnije naciste od Wolfensteina

Dominik Bošnjak 21.11.2015.   •   1 komentara


Nedavno održani Reboot Infogamer sajam nam je dao priliku da isprobamo nadolazeći 2.5D side-scroller s autima iz mađarskog studija Invoker.

Iako je mađarski studio Invoker već dulje vrijeme u igraćoj industriji, Ironkraft: Road to Hell označava njihov prvi potpuno samostalni projekt. Nedavno su ga došli predstaviti na Reboot Infogamer sajmu u Zagrebu gdje sam imao priliku i isprobati igru na par minuta.

Premisa Ironkrafta se bazira na humorističnom prikazu Drugog svjetskog rata u kojem su sile osovine odnijele pobjedu zahvaljujući korišternju izvanzemaljske tehnologije. Da, netko je uspio osmisliti apsurdnije naciste od onih u Wolfensteinu.

Uglavnom, rezultat Hitlerovih nastojanja u Ironkraftu je svojevrsna postapokalipsa u kojoj igrač preuzima ulogu putujućeg trgovca koji u vozilu kojeg se ne bi posramio ni pobješnjeli Max putuje između raznih gradova, skuplja i preprodaje resurse. Tu lovu zatim koristi za nadogradnju oružja i opreme na svom vozilu što omogućuje lakše istraživanje i pronalazak tajnih ruta i lokacija između gradova. Igra izgleda prilično dobro, pogotovo u kontekstu indie tržišta, a razlog za to vjerojatno leži u činjenici da je Invoker jedan od onih studija specijaliziranih za izradu grafičkih asseta, odnosno brojni studiji outsourcaju takav posao upravo na njih tako da im iskustva izvlačenja maksimuma s ograničenim resursima definitivno ne nedostaje.

Ironkraft: Road to Hell je trenutačno dostupan kao Steam Early Access igra za 9.99 eura, a službeni izlazak se očekuje početkom sljedeće godine, najvjerojatnije u 2. mjesecu. Nakon lansiranja PC inačice, Invoker tim nam je otkrio da će se fokusirati na Android i iOS portove, a u planu im je i dodavanje multiplayer komponente igre.

Komentari (1)

  • funky0308

    22.11.2015 - 09:57

    Ne znam za ostale ali ja za ovo ne bih dao ni 9 kn, a ne 9 eura…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?