HCL.HR

Metal Gear Solid 4 možda se pojavi na sljedećem Xboxu

ToxarE 03.05.2013.   •   1 komentara


Nedavno najavljeni Metal Gear Solid: Legacy Collection, a zajedno s njim i MGS 4: Guns of the Patriots izašao bi i na X360 konzoli da nije ograničenja koje postavlja DVD medij.

U svojoj nedavnoj radio emisiji, Hideo Kojima otvorio je jednu zanimljivu temu vezanu uz Metal Gear Solid: Legacy Collection koji je prošloga tjedna najavljen ekskluzivno za PlayStation 3 konzolu. S obzirom da je PS3 već dobio i posebno izdanje MGS-a povodom 25. godišnjice serijala, postavilo se pitanje čemu još jedna kolekcija za istu platformu.

Kojima je na to odgovorio kako bi vrlo rado vidio Legacy Collection i na Xbox 360 konzoli, ali problem je dakako u MGS-u 4, odnosno u zauzeću istoga na optičkom mediju. Kojima navodi kako je jedina prepreka za MGS: Legacy Collection na Microsoftovoj konzoli zapravo DVD-DL medij, s obzirom da bi igre morale biti rastavljene na čak sedam medija, za razliku od jednog 50 gigabajtnog blu-ray medija na kakvom dolazi PS3 verzija.

„Želim to napraviti [MGS: Legacy Collection], ali nećemo to izdati. Kada budemo imali novu [Xbox] konzolu, možda ćemo onda moći izbaciti igru. Ako bi izdali kolekciju na X360 konzoli bez MGS-a 4, onda to ne bi bila Legacy kolekcija.“ – izjavio je Kojima.

Premda je ovo intrigantna izjava, ipak je treba uzeti s rezervom jer je Kojima mnogo puta bio krivo protumačen na temelju onoga što je govorio. Port MGS-a 4 definitivno se ne bi mogao dogoditi preko noći, čak i da sljedeći Xbox ima Blu-ray čitač. Stoga ovo treba uzeti kao mogući scenarij, ali nikako kao nešto što je sigurna stvar.

Komentari (1)

  • picipolivadi

    03.05.2013 - 15:31

    Jedan od dražih mi serijala i nema ga na PCu:(.
    Dobro da postoje emulatori:).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?