HCL.HR

Metro franšiza ide dalje

Renato Pedišić 24.08.2013.   •   11 komentara


Deep Silver je s Metro franšizom doživio samo pozitivna iskustva i odlučan je u izdavanju novih nastavaka koji bi se u budućnoti trebali približiti široj publici.

Nakon što je Deep Silver od posrnulog THQ-a kupio prava na izdavanje igara Metro franšize za 5,9 milijuna dolara, izdan je vrlo uspješni i briljantni Metro: Last Light kojeg smo u našoj recenziji nagradili iznimno visokom ocjenom. Odlične ocjene stručnog miljea pridonijele su dobroj prodaji igre pa Dr. Klemens Kundratitz, CEO Deep Silvera, o budućnosti franšize govori ovako:

“[Iskustvo s Metroom] je bilo jedno pozitivno iskustvo. Vrlo mi je drago da smo kupili taj brend. Izdali smo igru u vrlo sušnom razdoblju igrače godine, ali smo svejedno dobili puno pozornosti. Naša ambicija je definitivno nastaviti s franšizom, a u sljedećoj fazi pokušat ćemo ju učiniti pristupačnijom široj publici”.

Ipak, to širenje tržišta ne bi se trebalo kositi s osnovnom premisom serijala niti sa zamislima tvorca brenda, pisca Dmitryja Glukhovskog. Kundratitz nas u to uvjerava ovako:

“Istina je da se naša licenca mora uskladiti s pravim vlasnikom licence. U ovom slučaju Dmitry Glukhovsky drži tu licencu i on je zbilja odličan tip. Sviđa mu se igra i njen uspjeh pa smo u vrlo dobrim odnosima. Doista doprinosi našem radu… i siguran sam da će igrati bitnu ulogu u budućnosti [franšize]”.

Kundratitz je na kraju ipak naglasio kako ovim putem Deep Silver ne najavljuje novu Metro igru, ali je ponovio da će serijal ostati bitna stavka u budućnosti njegove tvrtke. Suradnja ne samo s piscem Glukhovskim, već i s originalnim proizvođačem 4A Gamesom za njih će biti imperativ u nastavku rada pa sve bojazni o drastičnoj promjeni onoga što smo zavoljeli u Metro igrama padaju u vodu. Kada će doći službena najava nove igre u serijalu još ne znamo, ali joj se itekako radujemo. Što nam se toliko svidjelo u Metro: Last Lightu, možete se podsjetiti u igrinoj video recenziji u nastavku.

Komentari (11)

  • Apocalypse4987

    24.08.2013 - 15:26

    govorite šta očete, al novi metro čekam više nego iti jedan GTA

  • Adam Jensen

    24.08.2013 - 15:33

    Hoće ga učiniti "pristupačnim široj publici", drugim riječima hoće ga sje*at i napraviti od njega FPS u kojem samo tamaniš mutante i koji neće imati svoju prepoznatljivu tjeskobnu atmosferu i survival elemente. Pridobit će te nove igrače ali će izgubiti stare

    • Lord of Destruction

      @Adam Jensen, 24.08.2013 - 15:44

      pa to su vec napravili s dvojkom

    • Me666

      @Adam Jensen, 24.08.2013 - 15:48

      Ne, vjerujem da nije to budući da je naglašeno kako će se i dalje surađivati s Glukhovskim, ali i s 4A Gamesom… dakle oko atmosfere i gameplaya smo osigurani… sa širenjem prema većem broju igrača vjerojatno se misli na uvođenje nekakvog multiplayera kojega je doduše trebalo biti i u Last Lightu, ali je radi financijskih razloga (moralo se fokusirati na SP kako bi igra izašla u nekakvom krajnjem roku) on odbačen.

    • IaMarmageddoN

      @Adam Jensen, 24.08.2013 - 15:48

      Nemam što drugo za dodati, osim da se nadam da će sama bit Metroa biti zadržana. Čemu se drugom uopće čovjek više može nadati nakon ovakve ne-dvosmislene izjave koju zadnjih godina slušam baš kada se pojavi igra po mom ukusu.

  • general98

    24.08.2013 - 16:36

    Sad ce i Metro svake godine 😀

  • krolesi

    24.08.2013 - 17:33

    Ljudi pročitajte i knjigu Metro 2033 predobra je. Ovo mi je trenutno franšiza kojoj se najviše veselim i koja ima svijetlu budućnost.

    • Me666

      @krolesi, 24.08.2013 - 17:36

      Svakako, odlična knjiga 🙂 Ako ju želite kupiti najbolje pričekati Interliber – za 50kn sam ju ugrabio 🙂 Eh da, ne zamarajte se s engleskim prijevodom, puno je lošiji od onog u hrvatskom izdanju.

    • Apocalypse4987

      @krolesi, 24.08.2013 - 17:39

      odlična knjiga, još bolja radnja nego u igri

  • goldfinger

    30.08.2013 - 08:10

    Drago mi je vidjeti ovu vijest,jer Metro je jedna od najboljih igara koje sam igrao,i definitivno je,bar za mene,među prvih 5 fps-ova do sad..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?