HCL.HR

Microsoft dodatno pojasnio Xbox SmartGlass

Zoran Žalac 23.10.2012.   •   0 komentara


Xbox SmartGlass aplikacija za tablete i smartphone uređaje bliži se svom izlasku, a Microsoft je tim povodom odlučio dodatno pojasniti svojim korisnicima o kakvoj se tu tehnologiji radi.

Xbox SmartGlass predstavljen je sredinom godine na E3 sajmu kao aplikacija koja će povezati niz smartphone i tablet uređaja sa Xbox konzolom i tako proširiti njezine mogućnosti pri reproduciranju multimedijskog sadržaja, ali i igranja igara. Tadašnje predstavljanje bilo je prilično nedorečeno, no kako SmartGlass stiže već ovoga petka, Microsoft se odlučio još jednom pokazati što njihova aplikacija zapravo može.

Kao što ste mogli primijetiti u gornjem videu, nigdje nije spomenuta korisnost SmartGlassa za same igre. Ipak, u službenom priopćenju stoji da ćemo u Forzi Horizon, primjerice, uz SmartGlass moći koristiti tablet kao virtualni GPS uređaj; u Dance Central 4 moći ćemo birati pjesme bez povratka u glavni meni, a u Halo 4 za vrijeme igranja imat ćemo statistički prikaz napredovanja Xbox prijatelja na ekranu tableta.

Inače, datum izlaska aplikacije (26. listopad) vrijedi samo za Windows 8 uređaje, što nije slučajnost jer baš tada službeno kreću u prodaju Windows 8 OS i Microsoft Surface tablet. Korisnici iOS-a, Androida i Windows Phone 7.5 morat će pričekati još neko vrijeme na ovu aplikaciju.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?