HCL.HR

Microsoft gasi Xbox Entertainment ogranak, Halo serija nastavlja s razvojem

Patrik1717 18.07.2014.   •   4 komentara


U sklopu povećeg restrukturiranja i masovnih otpuštanja u Microsoftu, odlučeno je kako se uskoro zatvara Xbox Entertainment Studios koji je za Xbox One planirao niz ne-gamerskih sadržaja.

Svi se dobro sjećamo one Microsoftove mantre „TV, TV, TV“ kojom su predstavili svoju Xbox One konzolu, na nezadovoljstvo brojnih gamera. Godinu dana nakon toga, stvari s novim Xboxom su dosta drugačije zbog brojnih zaokreta u politici, ali i zbog vala otpuštanja koji je ovih dana zadesio Microsoft.

Naime, u Microsoftovom Xbox Entertainment ogranku planirali su kroz bližu budućnost krenuti s Xbox Originals programom koji bi se sastojao od različitih TV sadržaja poput serija, dokumentaraca, reality emisija i slično.Od toga, međutim, na kraju neće biti ništa jer je odlučeno kako u sklopu otpuštanja 18 tisuća radnika i restrukturiranja tvrtke vrata zatvara i spomenuti Entertainment Studios.

Prema nekim izvorima, to je bilo neminovno jer je studio navodno bio neorganiziran i bez jasnog poslovnog plana, što je odbijalo potencijalne partnere. Isto tako, na ovogodišnjoj E3 konferenciji, Microsoft niti jednom riječju nije spomenuo ideju TV programa kojim se godinu dana ranije toliko hvalio.

Ipak, nije sve tako crno za one koji su bili zaintrigirani idejom TV programa na Xbox Live usluzi. Kako poručuje šef Xbox divizije, Phil Spencer, neki projekti koji su bili u razvoju za Entertainment Studios nastavit će s njim, uključujući Halo TV seriju u produkciji Stevena Spielberga te epizodni Halo Nightfall kojega režira redatelj Ridley Scott.

Isto tako, u razvojnom timu Remedy koji za svoju novu igru Quantum Break također snima live-action TV seriju, oglasili su se izjavom kako zatvaranje dotičnog ogranka neće ni na koji način utjecati na razvoj same igre, što je svakako dobra vijest.

Komentari (4)

 • tM4k3r

  18.07.2014 - 15:01

  scott ne režira nightfall

  • WalwRafii

   @tM4k3r, 18.07.2014 - 18:00

   koga briga…

 • Chris28

  18.07.2014 - 19:42

  Gameri 1:0 Microsoft

 • zeljko833

  20.07.2014 - 10:17

  ugasit će oni i xbox one

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!